+

Maso

Polévka

Podávání

  • Saké 30 ml
  • Mirin 30 ml
  • Bambus 100 g
  • Cibule, jarní 50 g
  • Nori 1 kus
  • Vejce 10 kus
  • Sezamová semena 5 g
  • Mleté chilli
  1. Maso

    • Kuřecí maso dáme marinovat do česneku a sójové omáčky. Bambusové plátky můžeme namarinovat v troše rýžového octa. Kuřecí maso spolu se zeleninou krátce opečeme v konvektomatu při 200 °C.
  2. Polévka

    • Přendáme do hrnce, přidáme vepřové maso (nebo uvaříme zvlášť v sous vide sáčku při teplotě 62,5 °C), koření, houby, zalijeme vodou a doplníme o Knorr drůbeží fond. Přivedeme k varu a poté „táhneme“, aby se vývar nezakalil.
    • Průběžně sbíráme pěnu a jakmile je maso měkké, tak postupně jej vyndaváme.
    • Nudle povaříme cca 3 minuty a ke konci přidáme špenát a kukuřičky.

  3. Podávání

    • Nudle se spařenou zeleninou rozdělíme do polévkových misek, přidáme překrojené houby, bambus, pokrájenou mrkev, na polovinu překrojené vejce vařené naměkko nebo opět připravené sous vide způsobem ve vodě 62,5 °C po 1 hodinu a poté vyklepnuté ze skořápky, a zalijeme scezeným a vínem ochuceným vývarem.
    • Doplníme o horké maso nakrájené na plátky a nakrájenou jarní cibulkou spolu s nudličkami řasy nori.
+

Chtěli byste vidět více?

Vytvořit účet

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.