Japonská polévka Ramen s dvojím masem a tekutým vejcem
Ramen je jedním z nejoblíbenějších jídel v Japonsku - výživná porce vepřového vývaru s nudlemi, maso nebo mořské plody, vejce, zeleniny a dalších přísad. Ramen je jedinečný zážitek nejen pro chuťového pohárky ale i pro oči.

Suroviny
Japonská polévka Ramen s dvojím masem a tekutým vejcem
−
+
€3609.88
Maso
Kuřecí stehna
/g
500.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
8.0 kus
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
80.0 ml
0%

Koření pěti vůní
/g
5.0 g
0%
Cukr
/g
10.0 g
0%
Zázvor
/g
30.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
600.0 g
0%
Polévka
Vepřová plec
/g
800.0 g
0%
Koření pěti vůní
/g
0.0 g
0%
Houby Shitake
/g
35.0 g
0%
Voda
/ml
3.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
90.0 ml
0%

Nudle Ramen
/g
700.0 g
0%
Baby špenát (svazek á 125 g )
/g
250.0 g
0%
Minikukuřice
/g
125.0 g
0%
Podávání
Saké
/ml
30.0 ml
0%
Mirin
/ml
30.0 ml
0%
Bambus
/g
100.0 g
0%
Cibule, jarní
/g
50.0 g
0%
Nori , řasa ks 2,8 g
/kus
1.0 kus
0%
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Sezamová semena
/g
5.0 g
0%
Mleté Chilli
/
0.0
0%
/
Maso
-
Kuřecí stehna 500.0 g
-
Česnek stroužky 8.0 kus
-
Koření pěti vůní 5.0 g
-
Cukr 10.0 g
-
Zázvor 30.0 g
-
Mrkev, čerstvá 600.0 g
Polévka
-
Vepřová plec 800.0 g
-
Koření pěti vůní
-
Houby Shitake 35.0 g
-
Voda 3.0 ml
-
Nudle Ramen 700.0 g
-
Baby špenát (svazek á 125 g ) 250.0 g
-
Minikukuřice 125.0 g
Podávání
-
Saké 30.0 ml
-
Mirin 30.0 ml
-
Bambus 100.0 g
-
Cibule, jarní 50.0 g
-
Nori , řasa ks 2,8 g 1.0 kus
-
Vejce 10.0 kus
-
Sezamová semena 5.0 g
-
Mleté Chilli
Příprava
-
Maso
- Kuřecí maso dáme marinovat do česneku a sójové omáčky. Bambusové plátky můžeme namarinovat v troše rýžového octa. Kuřecí maso spolu se zeleninou krátce opečeme v konvektomatu při 200 °C.
-
Polévka
- Přendáme do hrnce, přidáme vepřové maso (nebo uvaříme zvlášť v sous vide sáčku při teplotě 62,5 °C), koření, houby, zalijeme vodou a doplníme o Knorr drůbeží fond. Přivedeme k varu a poté „táhneme“, aby se vývar nezakalil.
- Průběžně sbíráme pěnu a jakmile je maso měkké, tak postupně jej vyndaváme.
- Nudle povaříme cca 3 minuty a ke konci přidáme špenát a kukuřičky.
-
Podávání
- Nudle se spařenou zeleninou rozdělíme do polévkových misek, přidáme překrojené houby, bambus, pokrájenou mrkev, na polovinu překrojené vejce vařené naměkko nebo opět připravené sous vide způsobem ve vodě 62,5 °C po 1 hodinu a poté vyklepnuté ze skořápky, a zalijeme scezeným a vínem ochuceným vývarem.
- Doplníme o horké maso nakrájené na plátky a nakrájenou jarní cibulkou spolu s nudličkami řasy nori.