Menu

Suroviny

+

Příprava

Rýže


...

Příprava

  1. Příprava

    • Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky (5-6 kostek na porci). Cizrnu propláchneme. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, zesklovatíme na tuku, zaprášíme mletou paprikou, zpěníme, vložíme kedlubny, podlijeme vodou, přidáme zeleninový vývar a dusíme. Jakmile jsou kedlubny měkké, zahustíme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali nasucho opraženou mouku. Vložíme prohřát cizrnu a zjemníme smetanou.
  2. Rýže

    • Přebranou rýži propláchneme několikrát studenou vodou a necháme okapat. Na rozehřátém tuku lehce osmahneme rýži, zalijeme horkou vodou (ptimální poměr objemu rýže a vody je 1:1,5), osolíme a pod poklicí dusíme doměkka. Hotovou rýži promícháme s nakrájenou omytou pažitkou.
  3. Tip

    • Kedlubnu je možno obměnit třeba cuketou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu