Konfitované kachní stehno se smaženými nudlemi a zeleninou
Pro méně tučnou variantu můžete místo kachních stehen použít kuřecí nebo králičí stehna.

Suroviny
Glazura
-
Voda 60 ml
-
Rýžové víno - Mirin 100 ml
-
Cukr, hnědý 40 g
-
Citrónová šťáva
Kachna
-
Kachní stehno 2.5 kg
-
Kachní tuk 2 kg
-
Sůl
Těstoviny
-
Rýžové nudle 1 kg
-
Mrkev, čerstvá 600 g
-
Cibule červená 300 g
-
Celer řapíkatý 200 g
-
Paprika, červená 400 g
-
Čerstvý špenát 500 g
-
Olej 100 ml
Příprava
-
Glazura
-
Všechny suroviny vložte do hrnce a redukujte, dokud nevznikne tekutina o hustotě medu.
-
-
Kachna
-
Kachní stehna osolte, vložte do pekáče a zalijte teplým kachním tukem. Maso musí být zcela ponořené.
-
Vložte do konvektomatu a konfitujte při teplotě 95 °C po dobu 2,5 hodiny.
-
Kachní stehna po upečení vyjměte, potřete glazurou a nechte zapéct přibližně na 10 minut.
-
-
Těstoviny
-
Rýžové nudle namočte do teplé vody (podle návodu na obalu, obvykle na 10–20 minut). Vyndejte a dejte stranou.
-
Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájejte na kousky.
-
Do rozehřátého woku nebo větší pánve přidejte olej, cukr, sójovou omáčku, nakrájenou zeleninu a opečte.
- Přidejte nudle, špenát a ještě krátce orestujte.
-
-
Servírování
- Kachnu položte na orestované těstoviny.