Konfitované kachní stehno se smaženými nudlemi a zeleninou
Pro méně tučnou variantu můžete místo kachních stehen použít kuřecí nebo králičí stehna.

Suroviny
Konfitované kachní stehno se smaženými nudlemi a zeleninou
−
+
€9089.7
Glazura
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Voda
/ml
60.0 ml
0%
Rýžové víno - Mirin
/ml
100.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
40.0 g
0%
Citrónová šťáva
/ml
0.0 ml
0%
Kachna
Kachní stehno
/kg
2.5 kg
0%
Kachní tuk
/kg
2.0 kg
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Těstoviny
Rýžové nudle
/kg
1.0 kg
0%
Mrkev, čerstvá
/g
600.0 g
0%
Cibule červená
/g
300.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
200.0 g
0%
Paprika, červená
/g
400.0 g
0%
Čerstvý špenát
/g
500.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
100.0 ml
0%

/
Glazura
-
Voda 60.0 ml
-
Rýžové víno - Mirin 100.0 ml
-
Cukr, hnědý 40.0 g
-
Citrónová šťáva
Kachna
-
Kachní stehno 2.5 kg
-
Kachní tuk 2.0 kg
-
Sůl
Těstoviny
-
Rýžové nudle 1.0 kg
-
Mrkev, čerstvá 600.0 g
-
Cibule červená 300.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 200.0 g
-
Paprika, červená 400.0 g
-
Čerstvý špenát 500.0 g
-
Olej 100.0 ml
Příprava
-
Glazura
- Všechny suroviny vložte do hrnce a redukujte, dokud nevznikne tekutina o hustotě medu.
-
Kachna
- Kachní stehna osolte, vložte do pekáče a zalijte teplým kachním tukem. Maso musí být zcela ponořené.
- Vložte do konvektomatu a konfitujte při teplotě 95 °C po dobu 2,5 hodiny.
- Kachní stehna po upečení vyjměte, potřete glazurou a nechte zapéct přibližně na 10 minut.
-
Těstoviny
- Rýžové nudle namočte do teplé vody (podle návodu na obalu, obvykle na 10–20 minut). Vyndejte a dejte stranou.
- Mrkev, řapíkatý celer, červenou papriku a cibuli nakrájejte na kousky.
- Do rozehřátého woku nebo větší pánve přidejte olej, cukr, sójovou omáčku, nakrájenou zeleninu a opečte.
- Přidejte nudle, špenát a ještě krátce orestujte.
-
Servírování
- Kachnu položte na orestované těstoviny.