Krém z celeru a brambor s kokosovým krémem a olejem z koriandru

Suroviny
Krém z celeru a brambor s kokosovým krémem a olejem z koriandru
−
+
€2967.0
Krém
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
400.0 g
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Celer, nakrájený na drobné kostičky
/g
1000.0 g
0%
Olej
/ml
80.0 ml
0%
Voda
/ml
2500.0 ml
0%
Sůl, Cukr, Citron Na Ochucení
/
0.0
0%
Olej z koriandru
Olivový olej (z pokrutin)
/ml
100.0 ml
0%
Čerstvý koriandr
/g
50.0 g
0%
Servírování
Olej Z Koriandru K Dekoraci
/
0.0
0%
Opečená Cibule K Dekoraci
/
0.0
0%
/
Krém
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 400.0 g
-
Cibule 200.0 g
-
Celer, nakrájený na drobné kostičky 1000.0 g
-
Olej 80.0 ml
-
Voda 2500.0 ml
-
Sůl, Cukr, Citron Na Ochucení
Olej z koriandru
-
Olivový olej (z pokrutin) 100.0 ml
-
Čerstvý koriandr 50.0 g
Servírování
-
Olej Z Koriandru K Dekoraci
-
Opečená Cibule K Dekoraci
Příprava
-
Krém
- Řapíkatý celer - stonky očistíme od hrubých vláken a pokrájíme spolu s cibulí na kostky, opečeme a zalijeme vodou.
- Zeleninu dusíme doměkka, pak rozmixujeme.
- Přecedíme přes cedník, vložíme směs na bramborovou kaši a kokosový krém.
- Celou směs zmixujeme na hladký krém, nakonec dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou podle chuti.
-
Olej z koriandru
- Olej zahřejeme na teplotu 45°C, rozmixujeme z koriandrem a scedíme přes velmi jemné síto.
-
Servírování
- Krém rozdělíme do porcí, ozdobíme koriandrovým olejem a smaženou cibulkou.