Krémová polévka z bílého chřestu

Suroviny
Krémová polévka z bílého chřestu
−
+
€189.59
P ř í p r ava:
Bílý chřest, oloupaný
/g
1400.0 g
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Šalotka
/g
200.0 g
0%
Knorr Zeleninový bujón 5 kg
/g
30.0 g
0%

Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
300.0 ml
0%
Žloutek
/ks
2.0 ks
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Pepř bílý mletý
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Muškátový oříšek mletý
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Bílé víno
/ml
125.0 ml
0%
Brambory
/g
400.0 g
0%
Hlavičky chřestu
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Rukola
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Pórek
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Bylinky/výhonky
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Bílý chřest, oloupaný 1400.0 g
-
Máslo 100.0 g
-
Šalotka 200.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300.0 ml
-
Žloutek 2.0 ks
-
Sůl
-
Pepř bílý mletý
-
Muškátový oříšek mletý
-
Bílé víno 125.0 ml
-
Brambory 400.0 g
-
Hlavičky chřestu
-
Rukola
-
Pórek
-
Bylinky/výhonky
Příprava
-
P ř í p r ava:
Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a pazochy kromě špiček oloupeme škrabkou. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dosklovata. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme chřest, na tenké plátky pokrájené brambory a vaříme 5 minut.Děrovanou lžící vyjmeme pazochy chřestu, které na-krájíme na kousky. Špičky později použijeme na ozdobu. Nakrájené stonky vrátíme zpět do polévky a rozmixujeme je ponorným mixérem dohladka.Žloutky a rostlinný krém prošleháme metličkou v misce, pomalu vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Necháme minutku přejít varem, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme špetku muškátového květu a nakonec zjemníme vínem.Při podávání můžeme polévku ozdobit vařenými hlavičkami chřestu, čerstvými bylinkami, například kerblíkem a podobně.