Krémová pórková polévka vichyssoise

Suroviny
Krémová pórková polévka vichyssoise
−
+
€64.35
P ř í p r ava:
Máslo
/g
100.0 g
0%
Olivový olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibule žlutá
/g
100.0 g
0%
Pórek (bílá část)
/g
700.0 g
0%
Knorr Zeleninový bujón 5 kg
/g
40.0 g
0%

Brambory
/g
600.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
400.0 ml
0%
Bobkový list
/ks
2.0 ks
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Pepř bílý mletý
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Pórková sláma
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Jedlé květy
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Máslo 100.0 g
-
Olivový olej 30.0 ml
-
Cibule žlutá 100.0 g
-
Pórek (bílá část) 700.0 g
-
Brambory 600.0 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 400.0 ml
-
Bobkový list 2.0 ks
-
Sůl
-
Pepř bílý mletý
-
Pórková sláma
-
Jedlé květy
Příprava
-
P ř í p r ava:
Nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle s olejem, přidáme kolečka pórku, pokrájené brambory, bobkový list a zalijeme zeleninovým vývarem. Za mírné teploty vaříme asi 45 minut až bude vše měkké.Poté polévku zchladíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladkého krému za přidání rostlinného krému. Můžeme případně dochutit solí či pepřem.Při podávání můžeme doplnit křupavými chipsy z chleba nebo brambor, petrželkou nebo mikrobylinkami.