Kuře na paprice se šafránovými nudlemi
- Šafránovou vodu můžete použít pro vaření vícekrát.

Suroviny
Kuře
-
Kuřecí stehna 1.5 kg
-
Celý pepř, bobkový list, nové koření 3 g
-
Mrkev, celer, petržel 300 g
-
Cibule 300 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 40 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 100 g
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 600 ml
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 200 ml
-
Sůl
-
Citrónová šťáva
Šafránové tagliatelle
-
Voda 4 l
-
Sůl
Příprava
-
Kuře
- Očištěná kuřecí stehna vložte do většího hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla celá ponořená. Přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, kuličky koření a bobkový list.
- Osolte a přiveďte k varu. Pak plamen snižte a vařte na mírném ohni 25 minut, až je maso měkké a snadno se odděluje od kostí. Vpichem jehly do silné části stehna se přesvědčte, že už nevytéká narůžovělá šťáva.
- Kuřecí stehna nechejte ve vývaru vychladnout. Pak je vyjměte a stáhněte kůži.
- V hrnci orestujte na tuku cibuli a důkladně promíchejte. 5 minut restujte na středním plameni, pak přidejte papriku a orestujte. Přidejte kuřecí stehna. Podlijte bujónem, mírně osolte, přikryjte pokličkou a cca 10 min duste.
- Děrovanou naběračkou vyberte maso, zvyšte plamen a šťávu nechte trochu odvařit. Zahustěte jíškou. Přilijete rostlinné krémy a promíchejte, případně zakápněte citronovou šťávou, přidejte pepperonatu, rozmixujte tyčovým mixérem a krátce povařte, aby byla omáčka jemná a hladká. Poté vraťte maso do omáčky.
-
Šafránové tagliatelle
-
Do horké vody rozpusťte šafránovou pastu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte těstoviny a uvařte al dente. Poté sceďte.
-