Kuře Tikka Masala
Populární anglický pokrm inspirovaný indickou kuchyní.

Suroviny
Kuře Tikka Masala
−
+
€3361.7
Maso
Kuřecí stehna bez kosti a kůže
/kg
1.6 kg
0%
Zázvor
/g
80.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/g
5.0 g
0%
Garam Masala
/g
15.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
Omáčka
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/kg
1.0 kg
0%

Cibule
/g
120.0 g
0%
Kurkuma kořen
/g
3.0 g
0%
Olej
/ml
0.0 ml
0%
Zázvor
/g
0.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
40.0 ml
0%
Sůl
/
0.0
0%
Podávání
Rýže, Basmatti
/g
600.0 g
0%
Cerstvý Koriandr - Ke Zdobení
/
0.0
0%
/
Maso
-
Kuřecí stehna bez kosti a kůže 1.6 kg
-
Zázvor 80.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 5.0 g
-
Garam Masala 15.0 g
-
Sůl
Omáčka
-
Cibule 120.0 g
-
Kurkuma kořen 3.0 g
-
Olej
-
Zázvor
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 40.0 ml
-
Sůl
Podávání
-
Rýže, Basmatti 600.0 g
-
Cerstvý Koriandr - Ke Zdobení
Příprava
-
Maso
- Kuřecí maso nakrájejte na velké kostky.
- Ve velké misce rozmíchejte utřený česnek, jemně nastrouhaný zázvor, olej, sůl, papriku a kořenící směs Garam Masala. Promíchejte s kuřecím masem a nechte marinovat.
-
Omáčka
- Na rozehřátém oleji opečte cibulku nakrájenou na kostičky, přidejte zbývající koření a restujte tak, aby všechny suroviny rozvinuly své aroma. Na směs nalijte Tomato Pronto a duste, až získáte konzistenci omáčky. Vše rozmixujte. Nakonec přidejte Rama 31 %.
- Kuřecí maso opečte na rozehřátém tuku, až získá světle hnědou barvu.
- Opečené maso zalijte připravenou omáčkou, duste na mírném ohni ještě cca 10 minut.
-
Podávání
- Podávejte s vařenou rýží basmati a čerstvým koriandrem.