Menu

Suroviny

+

Na játra:

  • Kuřecí játra 1.1 kg
  • Sůl 10.0 g
  • Pepř mletý černý 3.0 g
  • Pšeničná mouka 100.0 g
  • Rostlinný olej 80.0 ml

Na omáčku:

Na rosti:

  • Brambory 500.0 g
  • Mrkev 100.0 g
  • Dýně 150.0 g
  • Sůl 8.0 g
  • Pepř mletý černý 2.0 g
  • Tymián, čerstvý 5.0 g
  • Vejce 1.0 kus
  • Rostlinný olej 80.0 ml

Vyzkoušejte neotřelý recept na křehká kuřecí játra s třešněmi a k nim křupavé bramborové rösti. 

...

Příprava

  1. Na játra:

    • Játra očistěte, posypte moukou, orestujte na pánvi a okořeňte.
  2. Na omáčku:

    • Z cukru připravte karamel, přidejte třešně, víno, nasekaný čerstvý zázvor, anýz a na kostičky nakrájenou cibuli, poté zredukujte.
    • Smíchejte hnědou omáčku s vodou, přiveďte k varu a poté smíchejte s ostatními přísadami.
    • Nakonec přidejte tymián a chvíli poduste.
  3. Na rosti:

    • Brambory, mrkev a dýni nastrouhejte na nudličky, poté dochuťte solí, pepřem a tymiánem.
    • Smíchejte s vejci, vytvarujte placky a opečte. 
  4. Servírování:

    • Před podáváním smíchejte játra a omáčku a poté směs naservírujte na rösti. 
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu