Kuřecí křídla glazurovaná v asijské omáčce BBQ
Nejlepšího výsledku obalení křídel docílíte, když budete tuto činnost provádět ve velké fóliovém sáčku.

Suroviny
Kuřecí křídla glazurovaná v asijské omáčce BBQ
−
+
€28.78
Kuřecí křídla
Kuřecí křídla
/kus
40.0 kus
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
300.0 g
0%
Kukuřičná mouka
/g
100.0 g
0%
Česnek mletý
/g
30.0 g
0%
Černý pepř, čerstvý mletý
/g
2.0 g
0%
Sůl
/g
15.0 g
0%
Glazura
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
150.0 ml
0%

Voda
/ml
150.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
150.0 g
0%
Rýžový ocet
/g
20.0 g
0%
Sezamový olej
/ml
20.0 ml
0%
Strouhaný zázvor
/g
30.0 g
0%
Sambal oelek
/g
30.0 g
0%
Strouhaný česnek, stroužky
/kus
5.0 kus
0%
Kukuřičný škrob
/g
15.0 g
0%
Pražená sezamová semena
/g
15.0 g
0%
Servírování
Chilli paprička
/kus
1.0 kus
0%
Čerstvý koriandr
/g
0.0 g
0%
/
Kuřecí křídla
-
Kuřecí křídla 40.0 kus
-
Pšeničná mouka hladká 300.0 g
-
Kukuřičná mouka 100.0 g
-
Česnek mletý 30.0 g
-
Černý pepř, čerstvý mletý 2.0 g
-
Sůl 15.0 g
Glazura
-
Voda 150.0 ml
-
Cukr, hnědý 150.0 g
-
Rýžový ocet 20.0 g
-
Sezamový olej 20.0 ml
-
Strouhaný zázvor 30.0 g
-
Sambal oelek 30.0 g
-
Strouhaný česnek, stroužky 5.0 kus
-
Kukuřičný škrob 15.0 g
-
Pražená sezamová semena 15.0 g
Servírování
-
Chilli paprička 1.0 kus
-
Čerstvý koriandr
Příprava
-
Kuřecí křídla
- Křídla očistěte a odřízněte perutě.
- Pšeničnou a kukuřičnou mouku, česnek, pepř a sůl důkladně promíchejte. V takto vzniklé směsi obalte kuřecí křídla.
- Křídla smažte v hlubokém tuku, až budou mít zlatou barvu (cca 10-12 min.).
-
Glazura
- Všechny složky glazury přendejte do kastrůlku a chvíli povařte. Potom ji zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným ve studené vodě, povařte a odstavte.
- Do glazury vložte křídla a promíchejte. Ohřívejte cca 1-2 minuty.
- Potom posypte sezamem
-
Servírování
Podávejte se snítkami koriandru a tence nakrájenou chilli papričkou.