KVĚTÁKOVÝ QUICHE S RAJČATY

Suroviny
KVĚTÁKOVÝ QUICHE S RAJČATY
−
+
€1945.92
Korpus:
Hladká mouka celozrnná
/g
500.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
170.0 g
0%
Vejce
/kus
2.0 kus
0%
Květák
/g
800.0 g
0%
Sýr, eidam, 30%, strouhaný
/g
100.0 g
0%
Řepkový olej, na vymazání
/cl
5.0 cl
0%
Náplň:
Kadeřávek
/g
400.0 g
0%
FLORA Professional PLANT 15 % Na vaření
/ml
400.0 ml
0%
Oregáno, sušené
/g
2.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Rajčata
/g
300.0 g
0%
Vejce
/kus
5.0 kus
0%
Sýr, eidam, 30%
/g
100.0 g
0%
Hlávkový salát:
Hlávkový salát, listy
/g
800.0 g
0%
Voda
/ml
140.0 ml
0%
Řepkový olej
/ml
40.0 ml
0%
/
Korpus:
-
Hladká mouka celozrnná 500.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 170.0 g
-
Vejce 2.0 kus
-
Květák 800.0 g
-
Sýr, eidam, 30%, strouhaný 100.0 g
-
Řepkový olej, na vymazání 5.0 cl
Náplň:
-
Kadeřávek 400.0 g
-
FLORA Professional PLANT 15 % Na vaření 400.0 ml
-
Oregáno, sušené 2.0 g
-
Rajčata 300.0 g
-
Vejce 5.0 kus
-
Sýr, eidam, 30% 100.0 g
Hlávkový salát:
-
Hlávkový salát, listy 800.0 g
-
Voda 140.0 ml
-
Řepkový olej 40.0 ml
Příprava
-
Korpus:
- Květák uvaříme doměkka, nastrouháme najemno, dáme do utěrky a důkladně vyždímáme všechnu vodu.
- Dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny na korpus a vypracujeme těsto.
- GN plech vymažeme tukem a květákovou hmotu natlačíme tak, aby vznikla jednolitá asi půl centimetru silná vrstva s vyšším okrajem.
- Dáme na 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C (nejlépe s uvnitř nasypanými syrovými fazolemi, aby si korpus držel tvar).
-
Náplň:
- Kadeřávek natrháme na kusy, spaříme v horké vodě, zchladíme, vyždímeme a osušíme.
- Pro vaječnou směs nastrouháme nahrubo Eidam, ve smetaně rozmícháme vejce, ochutíme oregánem a zeleninovým fondem.
- Na předpečený korpus dáme polovinu Eidamu, rozprostřeme kadeřávek, zalijeme vaječnou směsí, zasypeme zbylým nastrouhaným Eidamem a navrch poklademe plátky rajčat.
- Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
- Podáváme se salátem, vhodnou přílohou je například listový nebo zelný salát.
-
Hlávkový salát:
- Salát očistíme, dobře omyjeme a rozebereme, a natrháme listy na menší kusy.
- Zálivku smícháme s vodou a přidáme olej.
- Hotovou zálivkou přeléváme jednotlivé porce hlávkového salátu