Libanonský salát tabbouleh s grilovaným lososem
Aby byl losos křupavější, nechejte ho před opečením odležet v lednici položený kůží nahoru, aby kůže oschla.

Suroviny
Libanonský salát tabbouleh s grilovaným lososem
−
+
€55.06
Salát
Voda
/ml
2200.0 ml
0%
Knorr Professional Šafránová pasta 0,8 kg
/g
20.0 g
0%

Rajčata
/g
200.0 g
0%
Okurka salátová
/g
300.0 g
0%
Červená cibule
/g
150.0 g
0%
Červená paprika kapie
/g
200.0 g
0%
Olivový olej
/ml
80.0 ml
0%
Citróny
/ks
2.0 ks
0%
Čerstvé lístky máty
/g
40.0 g
0%
Sůl, pepř a římský kmín
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Losos
Filety z lososa
/ks
10.0 ks
0%
Sůl, cukr
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Olivový olej, máslo, česnek, citrónová kůra na pečení
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
/
Salát
-
Voda 2200.0 ml
-
Rajčata 200.0 g
-
Okurka salátová 300.0 g
-
Červená cibule 150.0 g
-
Červená paprika kapie 200.0 g
-
Olivový olej 80.0 ml
-
Citróny 2.0 ks
-
Čerstvé lístky máty 40.0 g
-
Sůl, pepř a římský kmín
Losos
-
Filety z lososa 10.0 ks
-
Sůl, cukr
-
Olivový olej, máslo, česnek, citrónová kůra na pečení
Příprava
-
Salát
- Těstoviny uvařte ve vodě se šafránovou pastou.
- Všechnu zeleninu pokrájejte na kostky, promíchejte suvařenými těstovinami a ochuťte olivovým olejem, citrónem, posekanou mátou a dalším kořením
-
Losos
- Filety lososa obalte ve směsi soli a cukru a nechte 20 minut marinovat.
- Poté rybu opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou.
- Na grilovací desce opečte na olivovém oleji smáslem, česnekem a citrónovou kůrou (nejprve kůží dolů).
-
Podávání
- Na každý talíř nandejte salát tabbouleh a na něj položte grilovaného lososa.