Melounovo – jahodová polévka

Suroviny
Melounovo – jahodová polévka
−
+
€152.09
P ř í p r ava:
Meloun vodní
/g
1000.0 g
0%
Jahody
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Chléb celozrnný
/g
20.0 g
0%
Česnek
/g
5.0 g
0%
Tymian
/snítek
2.0 snítek
0%
Olivový olej
/ml
80.0 ml
0%
Šťáva z červené řepy
/ml
200.0 ml
0%
Salatová okurka, loupaná, bez semen
/g
200.0 g
0%
Červený vinný ocet
/g
15.0 g
0%
Tabasco
/na dochucení
0.0 na dochucení
0%
Olivový olej podle potřeby
/ml
0.0 ml
0%
Jedlé květy
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Vykrojený červený meloun
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Chlebový krutón
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Meloun vodní 1000.0 g
-
Jahody 1000.0 g
-
Chléb celozrnný 20.0 g
-
Česnek 5.0 g
-
Tymian 2.0 snítek
-
Olivový olej 80.0 ml
-
Šťáva z červené řepy 200.0 ml
-
Salatová okurka, loupaná, bez semen 200.0 g
-
Červený vinný ocet 15.0 g
-
Tabasco
-
Olivový olej podle potřeby
-
Jedlé květy
-
Vykrojený červený meloun
-
Chlebový krutón
-
Knorr Pepř černý mletý 0,5 kg
Příprava
-
P ř í p r ava:
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme stroužek česneku, přidáme na kostky nakrájený chléb a přidáme tymián. Orestujeme do zlatohnědé barvy. Přendáme do misky a odstraníme česnek a tymián.Ke chlebu přidáme očištěné jahody, nakrájený meloun, salátové okurky nakrájené na kousky, olivový olej, tabasco, šťávu z červené řepy a zeleninový fond. Přikryjeme fólií a necháme marinovat při pokojové teplotě 3–6 hodin.Poté rozmixujeme do hladka. Pokud je potřeba, dochutíme červeným octem a solí.Vychlazenou polévku na talíři dozdobíme.