Suroviny

+

Sójová medová omáčka:

Okurkový salát:

  • Salátová okurka 1000.0 g
  • Sůl 3.0 g
  • Rýžový ocet 20.0 ml
  • Sezamový olej 10.0 ml
  • Čerstvá chilli paprička, posekaná 10.0 g
  • Česnek 5.0 g

Příloha:

  • Jasmínová rýže 700.0 g
  • Pak choi zelí 10.0 ks

Příprava

  1. Sójová medová omáčka:

    • Na oleji opečte nakrájený česnek, zázvor a chilli. Přidejte pomerančovou šťávu, omáčku Ketjap Manis, chvíli povařte a přidejte med.
    • Omáčku zahusťte bramborovým škrobem smíchaným s vodou.
    • Kuličky prohřejte v omáčce.
  2. Okurkový salát:

    • Okurky nakrájejte na tenké plátky a smíchejte se solí, octem, olejem, zbytkem česneku a chilli papričkou nakrájenou na kostičky. Nechte několik minut odstát.
  3. Příloha:

    • Vhodnou přílohou je vařená jasmínová rýže (v poměru 1:1,1 s vodou), doplněná o rozpůlenou a opečenou zeleninu Pak Choi.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu