Mleté kuličky glazované v sójovo-medové omáčce s rýží a okurkovým salátem (vegetariánské)
_header.jpeg)
Suroviny
Mleté kuličky glazované v sójovo-medové omáčce s rýží a okurkovým salátem (vegetariánské)
−
+
€3430.0
Sójová medová omáčka:
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Česnek
/g
25.0 g
0%
Zázvor
/g
20.0 g
0%
Čerstvá chilli paprička, posekaná
/g
15.0 g
0%
Pomerančová šťáva
/ml
300.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/g
200.0 g
0%

Med
/g
40.0 g
0%
Bramborový škrob
/g
20.0 g
0%
Voda
/ml
50.0 ml
0%
Okurkový salát:
Salátová okurka
/g
1000.0 g
0%
Sůl
/g
3.0 g
0%
Rýžový ocet
/ml
20.0 ml
0%
Sezamový olej
/ml
10.0 ml
0%
Čerstvá chilli paprička, posekaná
/g
10.0 g
0%
Česnek
/g
5.0 g
0%
Příloha:
Jasmínová rýže
/g
700.0 g
0%
Pak choi zelí
/ks
10.0 ks
0%
/
Sójová medová omáčka:
-
Olej 20.0 ml
-
Česnek 25.0 g
-
Zázvor 20.0 g
-
Čerstvá chilli paprička, posekaná 15.0 g
-
Pomerančová šťáva 300.0 ml
-
Med 40.0 g
-
Bramborový škrob 20.0 g
-
Voda 50.0 ml
Okurkový salát:
-
Salátová okurka 1000.0 g
-
Sůl 3.0 g
-
Rýžový ocet 20.0 ml
-
Sezamový olej 10.0 ml
-
Čerstvá chilli paprička, posekaná 10.0 g
-
Česnek 5.0 g
Příloha:
-
Jasmínová rýže 700.0 g
-
Pak choi zelí 10.0 ks
Příprava
-
Sójová medová omáčka:
- Na oleji opečte nakrájený česnek, zázvor a chilli. Přidejte pomerančovou šťávu, omáčku Ketjap Manis, chvíli povařte a přidejte med.
- Omáčku zahusťte bramborovým škrobem smíchaným s vodou.
- Kuličky prohřejte v omáčce.
-
Okurkový salát:
- Okurky nakrájejte na tenké plátky a smíchejte se solí, octem, olejem, zbytkem česneku a chilli papričkou nakrájenou na kostičky. Nechte několik minut odstát.
-
Příloha:
- Vhodnou přílohou je vařená jasmínová rýže (v poměru 1:1,1 s vodou), doplněná o rozpůlenou a opečenou zeleninu Pak Choi.