Suroviny

+

Mušle:

  • Čerstvé mušle 6000.0 g
  • Máslo 200.0 g
  • Olivový olej 100.0 ml
  • Řapíkatý celer, na kostičky 800.0 g
  • Šalotka, na tenké plátky 80.0 g
  • Česnek 20.0 g
  • Tymián, čerstvý
  • Bobkový list 20.0 kus
  • Bílé suché víno 400.0 ml

Omáčka:

Podávání:

  • Bílé pečivo bageta

Příprava

  1. Mušle:

    • Pořádně očistěte mušle a nechejte je ponořené v osolené ledové vodě.
    • V hrnci opečte na másle celer, šalotku a česnek, dokud nezesklovatí, poté přidejte tymián, bobkový list a víno. Chvíli duste, poté přidejte mušle. Zakryjte hrnec a zatřepete jím, aby se všechny suroviny pořádně propojily. Poté duste dalších 5 minut.
    • Sceďte mušle a odložte je bokem na teplé místo.
  2. Omáčka:

    • Zredukujte omáčku v hrnci, přidejte koncentrovaný rybí fond, šafrán a smetanu. Opepřete a přidejte lístky petržele.
  3. Podávání:

    • Podávejte mušle s omáčkou a teplou česnekovou bagetou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu