Nadýchaný bun plněný trhaným kuřecím masem s hoisin a chilli omáčkou, nakládanou okurkou, koriandrem a chilli

Suroviny
Nadýchaný bun plněný trhaným kuřecím masem s hoisin a chilli omáčkou, nakládanou okurkou, koriandrem a chilli
−
+
€5611.31
Buny
Mléko, teplé
/g
50.0 g
0%
Olej
/ml
15.0 ml
0%
Rýžový ocet
/ml
1015.0 ml
0%
Prášek do pečiva
/g
4.0 g
0%
Droždí čerstvé
/g
20.0 g
0%
Hladká mouka
/g
335.0 g
0%
Cukr krupice
/g
30.0 g
0%
Bao mouka
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
470.0 ml
0%
Náplň
Jarní cibulka
/svazek
1.0 svazek
0%
Koriandr (svazek) 120g
/kus
1.0 kus
0%
Velké červené chilli papričky
/ks
5.0 ks
0%
Kuřecí prsa
/g
500.0 g
0%
Citronová tráva
/svazek
1.0 svazek
0%
Limetové listy
/ks
10.0 ks
0%
/
Buny
-
Mléko, teplé 50.0 g
-
Olej 15.0 ml
-
Rýžový ocet 1015.0 ml
-
Prášek do pečiva 4.0 g
-
Droždí čerstvé 20.0 g
-
Hladká mouka 335.0 g
-
Cukr krupice 30.0 g
-
Bao mouka 200.0 g
-
Voda 470.0 ml
Náplň
-
Jarní cibulka 1.0 svazek
-
Koriandr (svazek) 120g 1.0 kus
-
Velké červené chilli papričky 5.0 ks
-
Kuřecí prsa 500.0 g
-
Citronová tráva 1.0 svazek
-
Limetové listy 10.0 ks
Příprava
-
Buny
Nejprve si uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Když kvásek naroste, přidáme ostatní suroviny a vymícháme hladké těsto, dáme do misky, přikryjeme fólií a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme kuličky po 50 g, které necháme přikryté na plechu opět kynout.
Z vykynutých kuliček vytvarujeme buny, které přendáme do napařováku a necháme ještě jednou vykynout.
Vykynuté buny vaříme v páře 20 minut. -
Náplň
Kuřecí prsa uvaříme do měkka v osolené vodě ochucené citronovou trávou a limetovými listy. Uvařené maso natrháme a oglazujeme v hoisin omáčce. Okurky nakrájíme na kolečka, mírně ohřejeme připravený nálev a okurky jím zalijeme. Takto naložené okurky jsou nejlepší odleželé 1 až 3 dny. -
Servírování
Do připravených a napařených bunů naskládáme marinované okurky, trhané kuřecí maso, chilli omáčku, jarní cibulku, čerstvé chilli a koriandr a můžeme servírovat.