Noky z batátů a ricotty v bazalkové vinné omáčce
Nejlepší chuti batátů dosáhnete, když je budete péct v konvektomatu se slupkou při teplotě 150 °C.

Suroviny
Noky
-
Batáty, upečené a oloupané 600 g
-
Sýr ricotta 300 g
-
Pšeničná mouka hladká 400 g
-
Žloutek 1 kus
-
Sůl 10 g
Omáčka
-
Máslo 50 g
-
Cibule 100 g
-
Bílé víno 200 ml
-
Smetana 30% 500 ml
-
Bazalka čerstvá 15 g
Příprava
-
Noky
- Připravte pyré ze studených pečených batátů, spojte se sýrem ricotta a ostatními ingrediencemi.
- V případě nutnosti zvyšte nebo snižte množství přidávané mouky.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte noky.
- Před servírováním uvařte 1 porci na zkoušku.
-
Omáčka
- Osmahněte na másle cibuli, zalijte vínem, přidejte smetanu a Primerba bazalku.
- Vařte na mírném ohni, až dosáhnete požadované konzistence. Před servírováním přidejte čerstvou bazalku a rozmixujte.
-
Servírování
- Uvařené noky smíchejte s omáčkou a servírujte ozdobené libovolnými bylinkami a sušenými černými oliwami.