Noky z batátů a ricotty v bazalkové vinné omáčce
Nejlepší chuti batátů dosáhnete, když je budete péct v konvektomatu se slupkou při teplotě 150 °C.

Suroviny
Noky z batátů a ricotty v bazalkové vinné omáčce
−
+
€133.24
Noky
Batáty, upečené a oloupané
/g
600.0 g
0%
Sýr ricotta
/g
300.0 g
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
400.0 g
0%
Žloutek
/kus
1.0 kus
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Omáčka
Máslo
/g
50.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Bílé víno
/ml
200.0 ml
0%
Smetana 30%
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
60.0 g
0%

Bazalka čerstvá
/g
15.0 g
0%
/
Noky
-
Batáty, upečené a oloupané 600.0 g
-
Sýr ricotta 300.0 g
-
Pšeničná mouka hladká 400.0 g
-
Žloutek 1.0 kus
-
Sůl 10.0 g
Omáčka
-
Máslo 50.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Bílé víno 200.0 ml
-
Smetana 30% 500.0 ml
-
Bazalka čerstvá 15.0 g
Příprava
-
Noky
- Připravte pyré ze studených pečených batátů, spojte se sýrem ricotta a ostatními ingrediencemi.
- V případě nutnosti zvyšte nebo snižte množství přidávané mouky.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte noky.
- Před servírováním uvařte 1 porci na zkoušku.
-
Omáčka
- Osmahněte na másle cibuli, zalijte vínem, přidejte smetanu a Primerba bazalku.
- Vařte na mírném ohni, až dosáhnete požadované konzistence. Před servírováním přidejte čerstvou bazalku a rozmixujte.
-
Servírování
- Uvařené noky smíchejte s omáčkou a servírujte ozdobené libovolnými bylinkami a sušenými černými oliwami.