Menu

Suroviny

+

Nudle s mákem

  • Knorr Tagliatelle 3 kg 500.0 g
  • Máslo 100.0 g
  • Mák 100.0 g
  • Cukr moučka 50.0 g

Cukrová pěna

  • Vaječné bílky 6.0 kus
  • Cukr krystal 300.0 g
  • Cukr moučka 120.0 g
  • Mléko 600.0 ml

Vanilková omáčka

  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 400.0 ml
  • Žloutky 6.0 kus
  • Cukr moučka 60.0 g
  • Bramborový škrob 15.0 g
  • Vanilkový lusk 2.0 kus

Servírování

  • Pomeranč, vykrájené segmenty 2.0 kus
  • Máta Cerstvá Na Ozdobu

Dezert můžete servírovat s karamelovými nitěmi nebo čokoládou.

...

Příprava

  1. Nudle s mákem

    • Uvařené tagliatelle přelijte rozpuštěným máslem a posypte mletým mákem smíchaným smoučkovým cukrem.
  2. Cukrová pěna

    • Bílky vyšlehejte s krystalovým cukrem do polotuhé hmoty.
    • Přidejte moučkový cukr a šlehejte do tuhé pěny.
    • Do hrnce nalijete mléko a přiveďte k varu. Polévkovými lžícemi naberte kopečky sněhu avařte je v mléce asi 1 minutu z každé strany. Uvařenou cukrovou pěnu opatrně vyjměte sítkem a vložte do misky.
  3. Vanilková omáčka

    • Rostlinný krém Rama Cremefine přiveďte k varu a přidejte dužinu vanilkového lusku.
    • V misce ušlehejte žloutky s moučkovým cukrem a škrobem.
    • Všechny ingredience smíchejte a vařte, dokud nevznikne jemný krém.
  4. Servírování

    • Omáčku nalijte do misek, přidejte makové nudle a cukrovou pěnu, kterou opalte flambovací pistolí. Ozdobte pomerančem a mátou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu