OPEČENÉ NOKY S KYSANÝM ZELÍM

Suroviny
OPEČENÉ NOKY S KYSANÝM ZELÍM
−
+
€1960.5
Noky se zelím:
Řepkový olej
/g
80.0 g
0%
Cibule žlutá, na drobno
/g
200.0 g
0%
Řepkový olej
/g
50.0 g
0%
Kysané zelí
/g
1500.0 g
0%
Uzená paprika, mletá
/g
10.0 g
0%
Římský kmín, mletý
/g
5.0 g
0%
Knorr Zeleninový bujón 5 kg
/g
25.0 g
0%

Plochá petrželka, nasekaná
/g
15.0 g
0%
/
Noky se zelím:
-
Řepkový olej 80.0 g
-
Cibule žlutá, na drobno 200.0 g
-
Řepkový olej 50.0 g
-
Kysané zelí 1500.0 g
-
Uzená paprika, mletá 10.0 g
-
Římský kmín, mletý 5.0 g
-
Plochá petrželka, nasekaná 15.0 g
Příprava
-
Noky se zelím:
- V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a 2-3 minuty restujeme, přidáme pokrájené a případně propláchnuté kysané zelí, římský kmín, zeleninový bujón a necháme 20 minut mírně dusit, dokud zelí nezměkne.
- Gnocchi opečeme na pánvi nebo v konvektomatu do zlatavé barvy (cca 10 minut) a poté přisypeme do hrnce k zelí.
- Přidáme mletou papriku, promícháme a necháme 2-3 minuty společně povařit.
- Při podávání posypeme petrželkou.