Orientální salát s krevetami v bamborové krustě s pikantním sladko-kyselým dipem
Při loupání krevet ponecháme poslední článek a ploutvičku - je to praktické, dobře se pak drží při jídle.

Suroviny
Salát
-
Klíčky fazole mungo 200 g
-
Cibule, jarní 250 g
-
Mango 2 kus
-
Liči 100 g
-
Bambus (nakládaný) 200 g
-
Hráškové lusky 200 g
-
Houby Shitake 300 g
-
Sezamový olej 100 g
-
Asia koření mix (chilli, koriandr, skořice, římský kmín) 5 g
-
Sůl 15 g
Krevety
-
Krevety tygří 10 kus
-
Olej 400 ml
-
Vejce 3 kus
Servírování
-
Řeřicha, čerstvá 5 g
-
Salát Little Gem (římský) listy - srdíčka 10 kus
-
Physalis 10 kus
Příprava
-
Salát
-
Očistíme mungo klíčky a jarní cibulku, omyjeme, necháme odkapat. Oloupeme mango, odstraníme od pecky a nakrájíme na plátky. Zblanšírujeme hráškové lusky a vložíme do studené vody s ledem.
-
Všechny ingredience na salát smícháme (jarní cibulku, bambus, hráškové lusky, liči překrájíme) a v misce necháme marinovat společně s asia kořením, solí a sezamovým olejem.
- Očistíme shitake houby, překrájíme a krátce opečeme na sezamovém oleji na vysokou teplotu. Přídáme k salátu.
-
-
Krevety
-
Krevety napícháme na jehly, aby byly rovné, obalíme v rozklepnutých vejcích s trochou soli, poté obalíme ve vločkách bramborové kaše a smažíme cca 3 minuty.
-
-
Servírování
-
Salát dekorujeme srdíčkem salátu, physalisem a řeřichou. Doplníme o pikantní sladko-kyselý dip, který můžeme prošlehat s vodou nebo vývarem k upravení ideální konzistence.
-