Menu

Suroviny

+

Pošírované kuře

Sójóvá omáčka na kuře

Kuřecí rýže

Chilli omáčka

Podávání

  • Koriandr listy, čerstvý 20.0 g
  • Jarní cibulka, nudličky 20.0 g
  • Chilli paprička bez semínek, nudličky 10.0 g
  • Okurka, plátky 50.0 g

Pomocí Essence pozvednete toto ikonické jídlo a Vaši hosté si ho zamilují.

...

Příprava

  1. Pošírované kuře

    • V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte umytou jarní cibulku, plátky zázvoru a Essenci.
    • Vložte očištěné kuře (zbavené tuku) a pošírujte pod poklicí alespoň 45 min.
  2. Sójóvá omáčka na kuře

    • Na pánvi rozehřejte olej, opečte umytý a nakrájený zázvor, očištěnou jarní cibuli a koriandr.
    • Zalijte vodou a sójovou omáčkou. Přiveďte k varu. Ochuťte cukrem. Nakonec přidejte sezamový olej. Přendejte do misky.
  3. Kuřecí rýže

    • Do mixéru dejte šalotku, česnek a olej a připravte pastu.
    • V hrnci zahřejte pastu, aby pustila aroma. Přidejte galangal, citronovou trávu, zázvor a případně pandanový list. Vložte propláchnutou a osušenourýži, promíchejte, zalijte vodou, přiveďte k varu. Přidejte Essenci a cukr.
    • Přendejte do rýžovaru a vařte cca 40 min.
    • Po uvaření odstraňte citronovou trávu, zázvor a list pandanu.
  4. Chilli omáčka

    • Do mixéru vložte všechny ingredience a krátce promixujte.
    • Přendejte do misky.
  5. Podávání

    • Na talíři vytvarujte porci rýže a pokryjte plátky okurky. Navrch položte porci vařeného kuřete přelitého sójovou omáčkou. Ozdobte koriandrem, nudličkami jarní cibule a chilli.
    • Obě omáčky podávejte v misce vedle kuřete.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu