Menu

Suroviny

+

Příprava

Tarhoňa


...

Příprava

  1. Příprava

    • Trsy hlívy očistíme od tvrdého konce a natrháme na pruhy. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli do zlatohnědé barvy, přidáme mletou papriku, kterou pouze zpěníme, přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, přidáme houby, kmín, nasekaný česnek, opět krátce opečeme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme houbový vývar a vaříme asi 30 minut než houby změknou. Asi po 15 minutách vaření přidáme ještě pokrájené papriky. Když jsou houby i papriky měkké, zahustíme paprikáš jíškou a ochutíme promnutou majoránkou. Podáváme s dušenou tarhoňou, kterou připravíme následovně.
  2. Tarhoňa

    • Těstovinu opečeme na tuku do zlatohnědé barvy, zalijeme vodou s přidáním směsi pro vývar a přivedeme k varu. Po krátkém zavaření přikryjeme poklicí a v mírném teple bez míchání necháme dojít asi 30 minut. Poté tarhoňu vidličkou protrháme.a promícháme s kukuřícovými zrny. Na talíři utvoříme z tarhoni věnec, do středu najijeme paprikáš, který doplníme o zakysanou smetanu.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu