1. Ryba

    • Filet z pražmy okořeníme. Položíme na pečícím papírem vyloženou pečící plochu potřenou tukem nejprve kůží dolů.

  2. Omáčka

    • Cibuli krátce orestujeme na tuku. Přidáme tymián.
    • Zalijeme bílým vínem a zredukujeme na 1/3 množství.
    • Přidáme vodu s essencí rybího fondu a opět zredukujeme.
    • Dochutíme olivovým olejem.
  3. Gnocchi

    • Gnocchi uvaříme obvyklým způsobem v dostatečném množství osolené vody.
    • Přendáme na pánev a prohodíme stukem.
    • Na závěr ochutíme rostlinným krémem a sýrem.
  4. Podávání

    • Slunečnicová semena opečeme na olivovém oleji, případně osolíme.
    • Datle podélně prokrojíme.
    • Gnocchi rozmístíme na talíř. Rybí filet naaranžujeme podél gnocchi a omáčku rozdělíme okolo.
    • Dozdobíme datlemi a slunečnicovými semeny.
+