Pečená brambora s krevetkami a zakysaným krémem

Suroviny
Pečená brambora s krevetkami a zakysaným krémem
−
+
€2120.05
Brambory
Brambory, velké, na gril (10 ks à 250 g)
/g
2500.0 g
0%
Olivový olej
/g
20.0 g
0%
Krém
Mořská sůl
/g
4.0 g
0%
Tvaroh měkký, plnotučný
/g
600.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/g
500.0 g
0%
Citrónová kůra
/g
6.0 g
0%
Balsamico bílé (15 ml ) lžíce
/g
10.0 g
0%
Barevný pepř drcený
/g
2.0 g
0%
Krevety
Krevety vařené, vyloupané (200/400)
/g
500.0 g
0%
Mořská sůl
/g
9.0 g
0%
Olivový olej
/g
10.0 g
0%
Kopr, čerstvý
/g
50.0 g
0%
Citrónová šťáva
/g
10.0 g
0%
Pepř bílý, mletý, podle chuti Worchester
/g
5.0 g
0%
/
Brambory
-
Brambory, velké, na gril (10 ks à 250 g) 2500.0 g
-
Olivový olej 20.0 g
Krém
-
Mořská sůl 4.0 g
-
Tvaroh měkký, plnotučný 600.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 500.0 g
-
Citrónová kůra 6.0 g
-
Balsamico bílé (15 ml ) lžíce 10.0 g
-
Barevný pepř drcený 2.0 g
Krevety
-
Krevety vařené, vyloupané (200/400) 500.0 g
-
Mořská sůl 9.0 g
-
Olivový olej 10.0 g
-
Kopr, čerstvý 50.0 g
-
Citrónová šťáva 10.0 g
-
Pepř bílý, mletý, podle chuti Worchester 5.0 g
Příprava
-
Brambory
Brambory důkladně omyjeme, osušíme, slupku několikrát propíchneme vidličkou a pokapeme olejem. Vložíme na gril a pečeme při mírné teplotě (cca 180 °C) asi 80 minut. -
Krém
Spojíme tvaroh, zakysaný krém, citronovou kůru, balsamico, sůl a pepř a dobře promícháme. -
Krevety
Nasekaný kopr s trochou oleje, citronovou šťávou, solí, pepřem a worchesterem promícháme a spojíme s krevetami. Necháme krátce marinovat. -
Servírování
Brambory propíchneme špejlí a ověříme, že jsou propečené. Vyjmeme z grilu, podélně rozkrojíme, případně můžeme částečně vydlabat. Dochutíme solí a rozdělíme na ně ochucený zakysaný krém. Navrch položíme krevety. Vhodnou přílohou je frisée nebo římský salát.