PEČENÉ KUŘE S CIZRNOU A ŠPENÁTEM

Suroviny
PEČENÉ KUŘE S CIZRNOU A ŠPENÁTEM
−
+
€3091.12
Kuře:
Kuřecí stehno bez kůže, vykoštěné, Stehení kuřecí řízky
/g
1000.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Mletý koriandr
/g
2.0 g
0%
Řepkový olej
/g
80.0 g
0%
Čerstvý špenát, listy
/g
500.0 g
0%
Cizrna v konzervě (bez nálevu)
/g
2000.0 g
0%
Citrónová šťáva
/cl
5.0 cl
0%
Knorr Professional Umami esence 0,4 l
/cl
5.0 cl
0%

Cibule žlutá, na měsíčky
/g
250.0 g
0%
Omáčka:
Jogurt bílý
/ml
250.0 ml
0%
Česnek čerstvý, prolisovaný
/g
30.0 g
0%
Máta čerstvá, na malé proužky
/g
15.0 g
0%
/
Kuře:
-
Kuřecí stehno bez kůže, vykoštěné, Stehení kuřecí řízky 1000.0 g
-
Mletý koriandr 2.0 g
-
Řepkový olej 80.0 g
-
Čerstvý špenát, listy 500.0 g
-
Cizrna v konzervě (bez nálevu) 2000.0 g
-
Citrónová šťáva 5.0 cl
-
Cibule žlutá, na měsíčky 250.0 g
Omáčka:
-
Jogurt bílý 250.0 ml
-
Česnek čerstvý, prolisovaný 30.0 g
-
Máta čerstvá, na malé proužky 15.0 g
Příprava
-
Kuře:
- Každý kuřecí řízek lehce potřeme koncentrovaným kuřecím fondem, posypeme pár listy špenátu a srolujeme.
- Skládáme tesně k sobě do GN nádoby a ochutíme mletým koriandrem a lehce pokapeme olejem.
- Upečeme do zlatavé barvy.
- Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, vložíme nakrájenou cibuli, krátce zarestujeme za občasného míchání, přidáme cizrnu, trochu vody a nepřikryté necháme několik minut prohřát a odpařit tekutinu.
- Přidáme zbývající špenát, 1 minutu promícháváme a necháme lístky případně mírně zavadnout.
- Dochutíme citrónovou šťávou a esencí.
- Kuřecí rolky případně krájíme na porce podáváme s cizrnou a omáčkou.
-
Omáčka:
- Všechny suroviny na studenou omáčku promícháme a necháme v chladu proležet.
- Všechny suroviny na studenou omáčku promícháme a necháme v chladu proležet.