Pečené kuřecí paličky (finger food)
Místo jednoporcových kuřecích paliček můžete použít celá kuřecí stehna nebo jiná masa v celku, pokud chcete připravit velké hlavní jídlo.
/main-header.jpg)
Suroviny
Pečené kuřecí paličky (finger food)
−
+
€282.34
Marináda
Česnek, nasekaný
/g
20.0 g
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
15.0 g
0%
Červená chilli pasta
/g
25.0 g
0%
Barevný pepř drcený
/g
3.0 g
0%
Vinný ocet
/g
15.0 g
0%
Knorr Sambal Manis - Omáčka chilli a sója 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Cukr
/g
6.0 g
0%
Sůl
/g
15.0 g
0%
Paličky
Kuřecí paličky
/kus
10.0 kus
0%
Omáčka
Javorový sirup
/g
15.0 g
0%
Knorr Sunshine Chilli - Pikantní omáčka 1 l
/ml
100.0 ml
0%

/
Marináda
-
Česnek, nasekaný 20.0 g
-
Zázvor (nasekaný) 15.0 g
-
Červená chilli pasta 25.0 g
-
Barevný pepř drcený 3.0 g
-
Vinný ocet 15.0 g
-
Cukr 6.0 g
-
Sůl 15.0 g
Paličky
-
Kuřecí paličky 10.0 kus
Omáčka
-
Javorový sirup 15.0 g
Příprava
-
Marináda
- Smíchejte suroviny na marinádu. V případě potřeby můžeme vynechat chilli pastu.
-
Paličky
- Kuřecí paličky pod kloubkem kolem dokola nařízněte a kůži s masem stlačte dolů do tvaru kuličky. Kost očistěte.
- Paličky potřete marinádou a nechte minimálně ½ hodiny marinovat. Poté je přendejte na gril a pečte při teplotě asi 160 °C doměka.
-
Omáčka
- Smíchejte všechny ingredience na omáčku.
-
Servírování
- Podávejte tak, že konce kuřecích paliček obalíte kouskem alobalu (pro lepší uchopení rukou), a naaranžujte na podkladovou mísu, kterou ozdobně pokapete omáčkou.