+

Losos:

Omáčka:

Příloha:

  • Bílý chřest, oloupaný 1000.0 g
  • Sůl
  • Cukr
  • Brambory, menší oloupané 1200.0 g
  • Čerstvý kopr 10.0 g
  • Baby karotka 20.0 kus
  • Hrachové klíčky 30.0 ks
  1. Losos:

    • Do osolené vody přidáme naporcovaného lososa a necháme 30 minut odležet. Následně lososa z vody vybereme, opláchneme a osušíme.
    • Na dochucení použijeme Knorr Professional Marinádu na ryby. Pečeme zhruba 8 minut v troubě s funkcí SteamBake předehřáté na 180°C.

  2. Omáčka:

    • Knorr Holandskou omáčku smícháme se studenou vodou, dáme na sporák a za neustálého míchání přivedeme k varu.
    • K cibuli přidáme víno, ocet a pepř. Vaříme, dokud se neodpaří polovina tekutiny.
    • Do horké omáčky přidáme scezenou tekutinu spolu, s na kostky, nakrájeným máslem a dobře promícháme.

  3. Příloha:

    • Chřest uvaříme s trochou soli a cukru.
    • Brambory uvaříme, scedíme a smícháme s koprem.
    • Mrkev blanšírujeme a přidáme skaramelizovaný med.
    • Lososa podáváme na chřestu pokapaném omáčkou.