Pečený losos s chřestem v holandské omáčce

Suroviny
Pečený losos s chřestem v holandské omáčce
−
+
€413.81
Losos:
Čerstvý losos
/g
1300.0 g
0%
Voda
/ml
1500.0 ml
0%
Sůl
/g
60.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na ryby 0,7 kg
/g
10.0 g
0%

Omáčka:
Knorr Holandská omáčka 1 kg
/g
90.0 g
0%

Voda
/ml
500.0 ml
0%
Ocet z bílého vína
/ml
50.0 ml
0%
Červená cibule, nakrájená na kostky
/g
50.0 g
0%
Bílé suché víno
/ml
100.0 ml
0%
Máslo
/g
100.0 g
0%
Podrcený pepř
/ks
5.0 ks
0%
Příloha:
Bílý chřest, oloupaný
/g
1000.0 g
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Cukr
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Brambory, menší oloupané
/g
1200.0 g
0%
Čerstvý kopr
/g
10.0 g
0%
Baby karotka
/kus
20.0 kus
0%
Hrachové klíčky
/ks
30.0 ks
0%
/
Losos:
-
Čerstvý losos 1300.0 g
-
Voda 1500.0 ml
-
Sůl 60.0 g
Omáčka:
-
Voda 500.0 ml
-
Ocet z bílého vína 50.0 ml
-
Červená cibule, nakrájená na kostky 50.0 g
-
Bílé suché víno 100.0 ml
-
Máslo 100.0 g
-
Podrcený pepř 5.0 ks
Příloha:
-
Bílý chřest, oloupaný 1000.0 g
-
Sůl
-
Cukr
-
Brambory, menší oloupané 1200.0 g
-
Čerstvý kopr 10.0 g
-
Baby karotka 20.0 kus
-
Hrachové klíčky 30.0 ks
Příprava
-
Losos:
- Do osolené vody přidáme naporcovaného lososa a necháme 30 minut odležet. Následně lososa z vody vybereme, opláchneme a osušíme.
- Na dochucení použijeme Knorr Professional Marinádu na ryby. Pečeme zhruba 8 minut v troubě s funkcí SteamBake předehřáté na 180°C.
-
Omáčka:
- Knorr Holandskou omáčku smícháme se studenou vodou, dáme na sporák a za neustálého míchání přivedeme k varu.
- K cibuli přidáme víno, ocet a pepř. Vaříme, dokud se neodpaří polovina tekutiny.
- Do horké omáčky přidáme scezenou tekutinu spolu, s na kostky, nakrájeným máslem a dobře promícháme.
-
Příloha:
- Chřest uvaříme s trochou soli a cukru.
- Brambory uvaříme, scedíme a smícháme s koprem.
- Mrkev blanšírujeme a přidáme skaramelizovaný med.
- Lososa podáváme na chřestu pokapaném omáčkou.