Suroviny

+

Ďas mořský:

  • Mořský ďas 1600.0 g
  • Sůl a pepř
  • Přepuštěné máslo

Zelenina:

  • Edamame boby nebo fava fazole
  • Čínský artyčok (Čistec hlíznatý)
  • Brokolice čerstvá
  • Jarní cibulka
  • Hrášek

Omáčka:

  • Šalotka 50.0 g
  • Máslo
  • Bílé suché víno 100.0 ml
  • Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 300.0 ml
  • Vaječný žloutek pasterovaný 90.0 g
  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 100.0 ml

Podávání:

  • Listy zeleného salátu
  • Opečená hořčičná semínka
  • Řeřišnice

Příprava

  1. Ďas mořský:

    • Očistěte a nakrájejte rybu.
    • Okořeňte ji a opečte ji na přepuštěném másle.
  2. Zelenina:

    • Očistěte a nakrájejte zeleninu tak, jak ukazuje obrázek.
    • Oblanšírujte ji a přidejte k ní trochu másla.
  3. Omáčka:

    • Krátce opečte šalotku na másle, poté ji zalijte bílým vínem.
    • Nechejte víno zredukovat o dvě třetiny a přidejte 15% rostlinný krém.
    • Dále redukujte, dokud nedosáhnete požadované hustoty.
    • Nechejte zchladnout.
    • Smíchejte žloutky se studeným základem omáčky.
    • Našlehejte 31% rostlinný krém a vmíchejte ji do omáčky.
  4. Podávání:

    • Nalijte omáčku doprostřed talíře a mírně ji opalte do hněda flambovací pistolí.
    • Přidejte zeleninu a rybu.
    • Ozdobte lístky mladého salátu a řeřišnicí.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu