Penne se špenátem a ricottou
Těstoviny se špenátem můžete nakonec ozdobit piniovými oříšky, které se také výborně hodí do omáček, salátů a slaných rýžových jídel.

Suroviny
Penne se špenátem a ricottou
−
+
€116.15
Omáčka
-
Máslo 50.0 g
-
Cibule šalotka 100.0 g
-
Česnek stroužky 3.0 kus
-
Baby špenát (svazek á 125 g ) 400.0 g
-
Muškátový Oříšek
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 1.5 l
-
Sýr ricotta 500.0 g
Podávání
-
Parmezán 100.0 g
-
Piniové oříšky 40.0 g
Příprava
-
Omáčka
- Šalotku nakrájejte na nudličky a nechte zesklovatět na másle spolu s nasekaným česnekem.
- Přidejte propláchnutý špenát a restujte, až zmenší svůj objem.
- Dále zalijte Ramou Cremefi ne Profi 15%, uveďte do varu a sejměte z ohně.
- Po chvíli přidejte ricottu a míchejte, až se sýr rozpustí, dochuťte dle chuti.
-
Těstoviny
- Těstoviny uvařte ve slabě osolené vodě a odceďte, neproplachujte je ve studené vodě.
-
Podávání
- Do omáčky přidejte těstoviny a promíchejte.
- Podávejte v hlubokých talířích, posypané strouhaným parmezánem a opraženým piniovými oříšky.