Piškot z olivového oleje s pomerančovým želé a domácí vanilkovou zmrzlinou
Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.

Suroviny
Piškot z olivového oleje s pomerančovým želé a domácí vanilkovou zmrzlinou
−
+
€1458.98
Piškot
Cukr moučka
/g
150.0 g
0%
Žloutky
/g
60.0 g
0%
Pomerančová šťáva
/ml
40.0 ml
0%
Pomerančová kůra
/g
3.0 g
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
170.0 g
0%
Prášek do pečiva
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
240.0 ml
0%
Vaječný bílek
/g
150.0 g
0%
Sůl
/g
4.0 g
0%
Želé
Pomerančová šťáva
/ml
500.0 ml
0%
Citrónová šťáva
/ml
150.0 ml
0%
xanthan
/g
3.0 g
0%
Cukr
/g
40.0 g
0%
Vanilková zmrzlina
Vanilkový lusk
/kus
1.0 kus
0%
Žloutky
/kus
5.0 kus
0%
Cukr
/g
90.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
250.0 ml
0%
Mléko
/l
2.0 l
0%
/
Piškot
-
Cukr moučka 150.0 g
-
Žloutky 60.0 g
-
Pomerančová šťáva 40.0 ml
-
Pomerančová kůra 3.0 g
-
Pšeničná mouka hladká 170.0 g
-
Prášek do pečiva 10.0 g
-
Olivový olej 240.0 ml
-
Vaječný bílek 150.0 g
-
Sůl 4.0 g
Želé
-
Pomerančová šťáva 500.0 ml
-
Citrónová šťáva 150.0 ml
-
xanthan 3.0 g
-
Cukr 40.0 g
Vanilková zmrzlina
-
Vanilkový lusk 1.0 kus
-
Žloutky 5.0 kus
-
Cukr 90.0 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 250.0 ml
-
Mléko 2.0 l
Příprava
-
Piškot
- Žloutky utřete s cukrem moučkou (do běla), smíchejte s pomerančovou kůrou a šťávou, přidávejte postupně dvakrát prosátou mouku s práškem do pečiva střídavě solivovým olejem.
- Bílky ušlehejte do sněhu a jemně je vmíchejte do předem připravené hmoty.
- Na plech položte papír na pečení, přendejte hmotu a pečte v teplotě 160 °C po dobu 45 minut.
- Po upečení vyndejte z formy, aby se těsto zbavilo páry. Chladné těsto nakrájejte na proužky.
-
Želé
- Cukr krystal smíchejte s Xanthanem.
- Šťávu z pomeranče a citrónu přelejte do stolního mixéru, postupně mixujte spřidáváním cukru s Xanthanem. Vzniklé želé přelijte do plastové láhve a nechte vychladnout.
-
Vanilková zmrzlina
- Žloutky smíchejte s cukrem a vanilkou a třete, až získáte konzistenci hustého krému.
- Mléko smíchejte s Ramou Cremefi ne 15 %, zahřejte do teploty 60 °C a přelijte do vaječného krému. Promíchejte a znovu přelijte do hrnce. Zahřejte na teplotu 90 °C. Vzniklou hmotu ochlaďte a zmrazte ve výrobníku zmrzliny.
-
Podávání
- Na talíře položte porce pomerančového želé, piškot a vanilkovou zmrzlinu. Dezert podávejte se zmrazenými kousky citrónových nebo grapefruitových plátků a s pistáciemi.