Pita chléb s treskou
Jemná konzistence a lahodná chuť tatarské omáčky udělají z jídla skvělý zážitek.

Suroviny
Příprava
-
Filet z tresky 120 g
-
Citronové šťávy 10 ml
-
Mleté kurkumy 5 g
-
Mleté chilli 2 g
-
Hladká mouka 30 g
-
Vejce 1 kus
-
Strouhanka 80 g
-
Paprika červená, čerstvá 40 g
-
Kukuřice 30 g
-
Listový špenát 20 g
-
Ledový salát 60 g
-
Pita chleba 2 kus
Příprava
-
Příprava
- Nakrájejte filet z tresky na kostky a marinujte v citrónové šťávě, kurkumě a mletém chilli, dochuťte solí a kořením.
- Kousky tresky obalte v mouce, potom ve vejci a strouhance. Smažte ve fritéze při teplotě 180 °C po dobu asi 4–5 minut.
- Nakrájejte papriku na kostky a promíchejte s kukuřicí, špenátem a natrhaným ledovým salátem.
- Předehřejte pita chleby, vložte zeleninu a tresku.
- Podávejte s tatarskou omáčkou.