Pizza quattro formaggi (čtyři druhy sýrů)
Vyzkoušejte náš recept na fantastickou pizzu quattro formaggi, obloženou čtyřmi druhy sýrů: mozzarellou, gorgonzolou, modrým sýrem Niva a parmazánem. Po upečení ji můžete dochutit pepřem a čerstvou bazalkou. Vaši hosté si ji zamilují!

Suroviny
Pizza quattro formaggi (čtyři druhy sýrů)
−
+
€4193.55
Příprava těsta:
Pšeničná mouka typu "00"
/g
1650.0 g
0%
Studená voda
/ml
700.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
200.0 ml
0%
Čerstvé droždí
/g
14.0 g
0%
Sůl
/g
45.0 g
0%
Příprava omáčky a oblohy:
Sýr mozzarella
/g
500.0 g
0%
Kousky gorgonzoly
/g
500.0 g
0%
Modrý sýr Niva, nakrájený na kostičky
/g
500.0 g
0%
Strouhaný parmazán
/g
400.0 g
0%
Servírování:
Hrubě mletý černý pepř
/g
5.0 g
0%
Nasekané čerstvé lístky bazalky
/g
30.0 g
0%
/
Příprava těsta:
-
Pšeničná mouka typu "00" 1650.0 g
-
Studená voda 700.0 ml
-
Olivový olej 200.0 ml
-
Čerstvé droždí 14.0 g
-
Sůl 45.0 g
Příprava omáčky a oblohy:
-
Sýr mozzarella 500.0 g
-
Kousky gorgonzoly 500.0 g
-
Modrý sýr Niva, nakrájený na kostičky 500.0 g
-
Strouhaný parmazán 400.0 g
Servírování:
-
Hrubě mletý černý pepř 5.0 g
-
Nasekané čerstvé lístky bazalky 30.0 g
Příprava
-
Příprava těsta:
- Droždí smíchejte se studenou vodou, přidejte mouku a sůl a vyhněťte těsto.
- Přidejte olivový olej a pokračujte v hnětení dalších 20 až 25 minut, dokud nebude těsto hladké a měkké (asi jako měkká část vašeho ucha).
- Těsto přikryjte a nechte asi hodinu odpočívat. Potom ho rozdělte na 10 stejných částí. Každá by měla mít asi 270 gramů.
- Jednotlivé porce těsta zformujte do kuliček, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zhruba 12 nebo více hodin kynout v lednici (připravené koule můžete v případě potřeby i zamrazit).
-
Příprava omáčky a oblohy:
- Připravené těsto vyválejte do tvaru pizzy o průměru zhruba 32 centimetrů.
- Omáčku rovnoměrně rozetřete na pizzu, přidejte mozzarellu, gorgonzolu a sýr Niva a posypte strouhaným parmazánem.
- Pizzu vložte do pece na pizzu předehřátou na 320-350 °C a pečte 3 až 4 minuty.
-
Servírování:
- Upečenou pizzu nakrájejte na 8 částí, pokapejte olivovým olejem, posypte bazalkou a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
-
Pečení v konvektomatu:
- Těsto vyválené do tvaru pizzy položte na kulatý plech na pizzu. Přidejte omáčku a oblohu a vložte do trouby předehřáté na 280-300 °C s ventilátorem nastaveným na nízký stupeň.
- Doba pečení závisí na tom, jak tekuté jsou jednotlivé suroviny a omáčka.