Platýs s ragú

Suroviny
Platýs s ragú
−
+
€2732.9
Platýs:
Filety platýse
/g
1500.0 g
0%
Sůl
/g
70.0 g
0%
Cukr
/g
70.0 g
0%
Krusta:
Ořechy, kešu
/g
150.0 g
0%
Šalvěj čerstvá
/kus
10.0 kus
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
25.0 ml
0%
Dijonská hořčice
/g
50.0 g
0%
Ragú:
Velké bílé fazole
/g
600.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
6.0 kus
0%
Sůl
/k ochucení
0.0 k ochucení
0%
Uzená slanina
/g
600.0 g
0%
Cibule, pokrájená
/g
150.0 g
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Voda
/ml
250.0 ml
0%
Rajčata
/g
250.0 g
0%
Bílá čokoláda
/g
50.0 g
0%
Vinný ocet, červený
/ml
25.0 ml
0%
Bobkový list
/kus
3.0 kus
0%
Cerný Pepř, Sůl Na Ochucení
/
0.0
0%
Cukr
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Ozdoba:
Stříbrné cibulky
/kus
20.0 kus
0%
Kapusta
/g
100.0 g
0%
Obalovací směs na tempuru
/g
30.0 g
0%
Voda
/ml
50.0 ml
0%
Olej - Na Fritování
/
0.0
0%
/
Platýs:
-
Filety platýse 1500.0 g
-
Sůl 70.0 g
-
Cukr 70.0 g
Krusta:
-
Ořechy, kešu 150.0 g
-
Šalvěj čerstvá 10.0 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 25.0 ml
-
Dijonská hořčice 50.0 g
Ragú:
-
Velké bílé fazole 600.0 g
-
Česnek stroužky 6.0 kus
-
Sůl
-
Uzená slanina 600.0 g
-
Cibule, pokrájená 150.0 g
-
Voda 250.0 ml
-
Rajčata 250.0 g
-
Bílá čokoláda 50.0 g
-
Vinný ocet, červený 25.0 ml
-
Bobkový list 3.0 kus
-
Cerný Pepř, Sůl Na Ochucení
-
Cukr
Ozdoba:
-
Stříbrné cibulky 20.0 kus
-
Kapusta 100.0 g
-
Obalovací směs na tempuru 30.0 g
-
Voda 50.0 ml
-
Olej - Na Fritování
Příprava
-
Platýs:
- Platýse nakrájejte na 10 stejných kousků a osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou.
- Smíchejte sůl s cukrem, směsí posypejte všechny kousky ryby a nechejte 40 minut odležet.
- Poté rybu opatrně opláchněte pod tekoucí studenou vodou a znovu osušte.
-
Krusta:
- Kešu ořechy opražte dozlatova a nechejte vychladnout.
- Čerstvou šalvěj posekejte nadrobno. Rozmixujte kešu ořechy se šalvějí a smíchejte s tukem.
- Povrch platýse potřete tenkou vrstvou dijonské hořčice a obalte ho v krustě tak, aby na povrchu držela.
- Kousky platýse položte na pergamenový papír a vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 165 °C.
-
Ragú:
- Fazole nechejte namočené v převařené a vychladlé vodě den před přípravou tohoto pokrmu.
- Fazole uvařte v osolené vodě se třemi stroužky česneku, polovinou šalvěje a bobkovým listem. Poté sceďte.
- Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji dohněda při nízké teplotě.
- Přidejte najemno pokrájenou cibuli, česnek a dva bobkové listy a všechny suroviny krátce opečte.
- Smíchejte koncentrovaný hovězí fond s horkou vodou, přiveďte k varu a chvíli povařte.
- Ke slanině s cibulí přidejte rajčatový protlak, orestujte, poté přidejte oloupaná rajčata nakrájená na kostky a připravený hovězí fond. Povařte asi 10 minut. Přidejte fazole, ocet, bílou čokoládu a najemno nakrájenou šalvěj.
- Oslaďte a osolte.
-
Ozdoba:
- Stříbrnou cibulku orestujte dozlatova.
- Tempuru smíchejte s ledovou vodou.
- Kapustu natrhejte na malé kousky (o velikosti asi 4–5 cm), namočte do tempury těstíčka a osmažte ve fritéze do křupava.