Plněné brambory - Á la Florentínské
Aby byly brambory ještě chutnější, namočte je před tepelnou úpravou do roztoku z 1 dílu hrubé mořské soli a 8 dílů vody po dobu 2-7 hodin.

Suroviny
Plněné brambory - Á la Florentínské
−
+
€535.23
Postup:
Brambory (velké)
/kus
10.0 kus
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
60.0 g
0%
Cibule
/g
120.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
20.0 g
0%
Špenát (čerstvý nebo mražený)
/g
600.0 g
0%
Knorr Jemná sýrová omáčka 1,2 kg
/g
130.0 g
0%

Voda
/ml
700.0 ml
0%
Sýr (strouhaný)
/g
120.0 g
0%
/
Postup:
-
Brambory (velké) 10.0 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 60.0 g
-
Cibule 120.0 g
-
Česnek čerstvý 20.0 g
-
Špenát (čerstvý nebo mražený) 600.0 g
-
Voda 700.0 ml
-
Sýr (strouhaný) 120.0 g
Příprava
-
Postup:
- Brambory omyjeme a ve slupce je celé uvaříme. Ještě vlažné rozřízneme a lžící vydlabeme. Vydlabané zbytky brambor dáme stranou a pokrájíme na drobné kousky, které poté použijeme do směsi. Připravené vydlabané půlky položíme na GN plech.
- Na tuku Rama Culinese Profi orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme špenát a krátce podusíme. Vodu přivedeme k varu, přidáme jemnou sýrovou omáčku a 2 min. povaříme. Omáčku smícháme s připraveným špenátem a pokrájenými bramborami. Podle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směs necháme vystydnout.
- Půlky brambor naplníme směsí ze sýrové omáčky se špenátem a posypeme strouhaným sýrem. Po té je vložíme do předem předehřátého konvektomatu na 180・C. Dle velikosti brambor pečeme 5–10 min. Poslední 2–3 min. nastavíme troubu na zapekání horrním grilem nebo zvýšíme teplotu.