Plněné lilky s veganským parmazánem
Vyzkoušejte netradiční veganský recept na plněné lilky zasypané veganským parmazánem!

Suroviny
Plněné lilky s veganským parmazánem
−
+
€729.83
Lilky:
Lilek, čerstvý, omytý
/g
1200.0 g
0%
Olivový olej
/ml
40.0 ml
0%
Na omáčku:
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Čočka zelená konzerva, zcezená, rozmixovaná a propasírovaná
/plechovka
1.0 plechovka
0%
Na náplň:
Paprika červená, čerstvá, nakrájená na 5mm kostičky
/g
150.0 g
0%
Cibule, nakrájená na 5mm kostičky
/g
120.0 g
0%
Česnek čerstvý, prolisovaný
/g
15.0 g
0%
Citron , šťáva i nastrouhaná kůra
/kus
1.0 kus
0%
Na dochucení / servírování:
Oregáno , čerstvé, jemně nasekané
/g
1.0 g
0%
Bazalka čerstvá, jemně nakrájená
/g
2.0 g
0%
Veganský parmazán, strouhaný
/g
100.0 g
0%
/
Lilky:
-
Lilek, čerstvý, omytý 1200.0 g
-
Olivový olej 40.0 ml
Na omáčku:
-
Olej 20.0 ml
-
Čočka zelená konzerva, zcezená, rozmixovaná a propasírovaná 1.0 plechovka
Na náplň:
-
Paprika červená, čerstvá, nakrájená na 5mm kostičky 150.0 g
-
Cibule, nakrájená na 5mm kostičky 120.0 g
-
Česnek čerstvý, prolisovaný 15.0 g
-
Citron , šťáva i nastrouhaná kůra 1.0 kus
Na dochucení / servírování:
-
Oregáno , čerstvé, jemně nasekané 1.0 g
-
Bazalka čerstvá, jemně nakrájená 2.0 g
-
Veganský parmazán, strouhaný 100.0 g
Příprava
-
Lilky:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Lilek na jedné straně podélně rozřízněte - ale neprořezávejte ho úplně.
- Položte lilek na plech, zevnitř pokapejte olivovým olejem a okořeňte podle chuti.
- Pečte v troubě 20 minut nebo dokud lilek uvnitř nezměkne a nezačne se trochu barvit.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
-
Na omáčku:
- Mezitím dejte na velkou pečící pánev The Vegetarian Butcher Raw NoMince a opékejte dozlatava, pak přidejte čočku a odstavte.
-
Na náplň:
- Do stejné pánve zakápněte ještě trochu oleje, přidejte červenou cibuli a česnek a osmahněte je.
- Přidejte směs The Vegetarian Butcher Raw NoMince, omáčku, citronovou šťávu a kůru, přisypejte ½ množství nakrájeného oregana a bazalky.
- Vařte 5–8 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
- Do stejné pánve zakápněte ještě trochu oleje, přidejte červenou cibuli a česnek a osmahněte je.
-
Na dochucení / servírování:
- Vyndejte lilky z trouby a lžící je otevřete, abyste mohli navrch přidat omáčku.
- Rozdělte omáčku mezi lilky a pečte dalších 10-15 minut i s omáčkou.
- Poté lilky posypejte veganským parmazánem a zbytkem nasekaných bylinek.
- Vyndejte lilky z trouby a lžící je otevřete, abyste mohli navrch přidat omáčku.
-
Tip šéfkuchaře:
- Místo lilku můžete použít sladký brambor, cuketu, papriku, květ cukety, sladké papriky nebo kombinaci této zeleniny. Je atraktivní také použít minizeleninu pro větší pestrost variací zelenin.
- Místo lilku můžete použít sladký brambor, cuketu, papriku, květ cukety, sladké papriky nebo kombinaci této zeleniny. Je atraktivní také použít minizeleninu pro větší pestrost variací zelenin.