Menu

Suroviny

+

Polévka


Typicky česká polévka s houbami a koprem. Jsme národ houbařů, a na kterou jinou polévku než na kulajdu se v létě hodí čerstvě nasbírané a v zimě usušené houby.

...

Příprava

  1. Polévka

    • Z Rama Culinesse Profi a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme připraveným vývarem, ve kterém jsme povařili předem ve vlažné vodě namočené houby.
    • Přidáme bobkový list, kmín, sůl a prováříme asi 20 minut.
    • Potom přidáme na kostky nakrájané uvařené brambory a po krátkém varu zalijeme rostlinným krémem a opět necháme přejít varem.
    • Nakonec do polévky přidáme trochu octa, případně i trochu cukru a opatrně sázímecelá vejce tak, aby se „nerozběhla“, vaříme dokud bílky neztuhnou (nebo můžete zvlášť připravená zastřená vejce vkládat až do hotové polévky).
  2. Podávání

    • Před servírováním posypeme jemně nasekanými bylinkami podle vlastní chuti a výběru.
  3. Tip

    • Polévku můžeme podávat ve vydlabaném chlebu.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu