Polévka Kulajda
Typicky česká polévka s houbami a koprem. Jsme národ houbařů, a na kterou jinou polévku než na kulajdu se v létě hodí čerstvě nasbírané a v zimě usušené houby.

Suroviny
Polévka Kulajda
−
+
€3328.89
Polévka
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
70.0 ml
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
70.0 g
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
625.0 g
0%
.png)
Voda
/l
25.0 l
0%
Houby, sušené
/g
50.0 g
0%
Ocet
/ml
70.0 ml
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Bobkový list
/g
1.0 g
0%
Kmín
/g
1.0 g
0%
Vejce čerstvá
/g
80.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l
/ml
140.0 ml
0%
Brambory
/g
300.0 g
0%
/
Polévka
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 70.0 ml
-
Pšeničná mouka hladká 70.0 g
-
Voda 25.0 l
-
Houby, sušené 50.0 g
-
Ocet 70.0 ml
-
Sůl 5.0 g
-
Bobkový list 1.0 g
-
Kmín 1.0 g
-
Vejce čerstvá 80.0 g
-
Rama Cremefine Profi Na zjemnění 1l 140.0 ml
-
Brambory 300.0 g
Příprava
-
Polévka
- Z Rama Culinesse Profi a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme připraveným vývarem, ve kterém jsme povařili předem ve vlažné vodě namočené houby.
- Přidáme bobkový list, kmín, sůl a prováříme asi 20 minut.
- Potom přidáme na kostky nakrájané uvařené brambory a po krátkém varu zalijeme rostlinným krémem a opět necháme přejít varem.
- Nakonec do polévky přidáme trochu octa, případně i trochu cukru a opatrně sázímecelá vejce tak, aby se „nerozběhla“, vaříme dokud bílky neztuhnou (nebo můžete zvlášť připravená zastřená vejce vkládat až do hotové polévky).
-
Podávání
- Před servírováním posypeme jemně nasekanými bylinkami podle vlastní chuti a výběru.
-
Tip
- Polévku můžeme podávat ve vydlabaném chlebu.