Polévka z hovězích oháněk s čočkou a restovanou zeleninou
Oháňky uvaříme den předem, vychladíme v ledničce a přebytečný ztuhlý tuk, který vznikl během vaření, z vývaru odstraníme.

Suroviny
Polévka z hovězích oháněk s čočkou a restovanou zeleninou
−
+
€3164.14
Vývar
Hovězí oháňka
/g
1500.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na hovězí 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Voda Na Zalití
/
0.0
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
30.0 g
0%
.png)
Garam Masala Na Ochucení
/
0.0
0%
Nové Koření, Bobkový List, Sůl Na Ochucení
/
0.0
0%
Čočka
Čočka červená
/g
250.0 g
0%
Restovaná zelenina
Mrkev, nakrájená
/g
150.0 g
0%
Celer, nakrájený na kostky
/g
100.0 g
0%
Petržel, nakrájená
/g
80.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Cibule, na kostičky
/g
90.0 g
0%
Cuketa, nakrájená
/g
100.0 g
0%
Pórek, nakrájený na kostky
/g
50.0 g
0%
Knorr Žlutá kari pasta 850 g
/g
50.0 g
0%

Servírování
Sůl, Pepř Na Ochucení
/
0.0
0%
/
Vývar
-
Hovězí oháňka 1500.0 g
-
Voda Na Zalití
-
Garam Masala Na Ochucení
-
Nové Koření, Bobkový List, Sůl Na Ochucení
Čočka
-
Čočka červená 250.0 g
Restovaná zelenina
-
Mrkev, nakrájená 150.0 g
-
Celer, nakrájený na kostky 100.0 g
-
Petržel, nakrájená 80.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Cibule, na kostičky 90.0 g
-
Cuketa, nakrájená 100.0 g
-
Pórek, nakrájený na kostky 50.0 g
Servírování
-
Sůl, Pepř Na Ochucení
Příprava
-
Vývar
- Hovězí oháňky ochutíme marinádou pro hovězí maso a pečeme hodinu při 150⁰C.
- Opečené ocasy přeložíme do hrnce, zalijeme vodou s přídavkem hovězího vývaru a zbývajícího koření a vaříme doměkka.
- Po uvaření a ochlazení oháňky obereme. Maso dáme na stranu a vývar scedíme. Je důležité, aby po scezení zůstaly asi 2 litry vývaru – bude-li ho příliš málo, doplňte ho vodou.
-
Čočka
- Do horkého vývaru přidáme čočku a vaříme do změknutí na nízkém plamenu, ke konci vaření přidáme maso z oháněk.
-
Restovaná zelenina
- Mrkev, celer a petržel pokropíme olejem a vložíme do trouby na 10 minut a pečeme při teplotě 160⁰C.
- Pak přidáme cibuli a po chvíli ostatní ingredience smíchané se žlutou kari pastou. Všechno chvíli pečeme dozlatova.
-
Servírování
- Restovanou zeleninu přidáme do polévky.
- Vše chvíli společně vaříme na mírném teple.
- Polévku ochutíme dle potřeby.