Pomalu pečené vepřové v korejském stylu
Aby maso bylo rovnoměrně propečené a zároveň šťavnaté, naložte ho do vody se solí.

Suroviny
Pomalu pečené vepřové v korejském stylu
−
+
€43.19
Marinování
Mořská sůl, hrubá
/g
20.0 g
0%
Hnědý cukr (hrubý)
/g
30.0 g
0%
Pečené maso
Vepřová plec bez kosti
/kg
2.5 kg
0%
Zázvor (nasekaný)
/g
60.0 g
0%
Cibule (velké kousky)
/g
150.0 g
0%
Česnek, nasekaný
/g
30.0 g
0%
Chilli paprika (plátky)
/g
1.0 g
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Omáčka
Knorr Šťáva k vepřovému masu 1,4 kg
/g
70.0 g
0%

Voda
/ml
700.0 ml
0%
Arašídy
/g
70.0 g
0%
Ocet z červeného vína
/ml
30.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
30.0 g
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/g
20.0 g
0%

Sezamový olej
/ml
10.0 ml
0%
Servírování
Jasmínová rýže
/g
600.0 g
0%
Čerstvý koriandr
/g
0.0 g
0%
/
Marinování
-
Mořská sůl, hrubá 20.0 g
-
Hnědý cukr (hrubý) 30.0 g
Pečené maso
-
Vepřová plec bez kosti 2.5 kg
-
Zázvor (nasekaný) 60.0 g
-
Cibule (velké kousky) 150.0 g
-
Česnek, nasekaný 30.0 g
-
Chilli paprika (plátky) 1.0 g
-
Olej 20.0 ml
Omáčka
-
Voda 700.0 ml
-
Arašídy 70.0 g
-
Ocet z červeného vína 30.0 ml
-
Cukr, hnědý 30.0 g
-
Sezamový olej 10.0 ml
Servírování
-
Jasmínová rýže 600.0 g
-
Čerstvý koriandr
Příprava
-
Marinování
- Maso naložíme do marinády a marinujeme 12 až 24 hodin v lednici.
-
Pečené maso
- Všechny složky kromě masa promíchejte.
- Na GN plech položte maso, ochuťte směsí, přikr yjte alobalovou fólií a pečte při teplotě 140 0C zhruba 2 hodiny.
-
Omáčka
- Šťávu k vepřovému masu rozmíchejte v horké vodě a přiveďte k varu.
- Přidejte 40 g rozmixovaných arašídů a zbývající ingredience.
- Redukujte po dobu více než 10 minut.
- Měkké maso přeložte na nový GN plech (vyložený pečicím papírem), polijte částí omáčky. Vložte do trouby vyhřáté na teplotu 230 0C a pečte cca 10 minut, dokud maso neztmavne.
- Do zbylé omáčky přidejte zbytek celých arašídů.
-
Servírování
- Maso nakrájejte na plátky, podávejte v omáčce s arašídy a s r ýží, libovolnou zeleninou a čerstvým koriandrem.