Pošírované kuře s lanýžem
Lanýž je diamantem v kuchyni nejen proto, že patří mezi nejdražší suroviny světa, ale i díky své intenzivní a jedinečné chuti.

Suroviny
Pošírované kuře s lanýžem
−
+
€13568.7
Kuře
Černý lanýž
/g
50.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Máslo
/g
200.0 g
0%
Tymián, čerstvý
/g
0.0 g
0%
Kuřecí prsa s kůží ,,Supreme''
/kg
1.5 kg
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
10.0 ml
0%

Zelenina
Chřest, bílý čerstvý
/kus
15.0 kus
0%
Zelený chřest
/kus
30.0 kus
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
200.0 ml
0%

Šalotka, nakrájená najemno
/g
20.0 g
0%
Smrže, sušené
/kus
30.0 kus
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
Šťáva
Štáva k drůběžímu masu
/g
30.0 g
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
Šalotka, nakrájená najemno
/g
30.0 g
0%
Bílé suché víno
/ml
300.0 ml
0%
Citrónová šťáva
/ml
50.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
100.0 ml
0%
Bramborový mousseline
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
300.0 ml
0%
Hnědé máslo Ghí
/g
150.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Voda
/l
1.0 l
0%
/
Kuře
-
Černý lanýž 50.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Máslo 200.0 g
-
Tymián, čerstvý
-
Kuřecí prsa s kůží ,,Supreme'' 1.5 kg
Zelenina
-
Chřest, bílý čerstvý 15.0 kus
-
Zelený chřest 30.0 kus
-
Šalotka, nakrájená najemno 20.0 g
-
Smrže, sušené 30.0 kus
-
Sůl 10.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
Šťáva
-
Štáva k drůběžímu masu 30.0 g
-
Voda 1.0 l
-
Šalotka, nakrájená najemno 30.0 g
-
Bílé suché víno 300.0 ml
-
Citrónová šťáva 50.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 100.0 ml
Bramborový mousseline
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 300.0 ml
-
Hnědé máslo Ghí 150.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Voda 1.0 l
Příprava
-
Kuře
- Z kuřecích prsou opatrně sundáme kůži, kterou použijeme na chips. Do kuřecích prsou nařízneme kapsu a naplníme na tenko nakrájeným lanýžem na mandolíně.
- Prsa osolíme a vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem, tymiánem a kuřecím fondem.
- Vložíme do vodní lázně na 62,5 °C na 30–35 minut.
-
Zelenina
- Chřest očistíme, odkrojíme tvrdé dřevnaté konce a opatrně oloupeme. Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme bílý chřest a vaříme 7–8 minut. Zelený chřest vaříme 2–3 minuty. Oba druhy chřestu hned po uvaření přendáme do misky se studenou vodou a ledem.
- Chřesty překrájíme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme šalotku, necháme zesklovatět, pote přidáme smrže (sušené necháme na dvě hodiny namočit ve vlažné vodě) a 1 minutu orestujeme.
- Chřest ochutíme zeleninovým fondem a solí.
-
Šťáva
- Na tuku orestujeme šalotku, přidáme víno a necháme zredukovat. Přidáme ve vodě rozpuštěnou šťávu k drůbeži, promícháme, tyčovým mixerem rozmixujeme a zakápneme citronovou šťávou.
- Zahřátou Ramu Cremefine Profi pěníme pěnovačkou do lehké pěny.
-
Bramborový mousseline
- Vodu přivedeme k varu, necháme zchladit na 80 °C, přidáme bramborovou kaši, promícháme a necháme 2 minuty odstát.
- Krém na šlehání a hnědé máslo zahřejeme, přidáme ke kaši a rychle promícháme, dochutíme solí.