Pyré z pečeného celeru v soli s nakládanou kedlubnou
Nakládanou kedlubnu lze skvěle využít i v mnoha dalších receptech jako chutný kyselý doplněk hlavních jídel a předkrmů nebo např. jako složka zeleninových salátů.

Suroviny
Pyré z pečeného celeru v soli s nakládanou kedlubnou
−
+
€8040.75
Pečený celer v solné krustě
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
500.0 g
0%
Vaječné bílky
/g
100.0 g
0%
Sůl
/g
250.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
80.0 g
0%
Celerové pyré
Celer celý ( 800 - 1000g )
/kg
1.4 kg
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/l
1.0 l
0%
Bílá čokoláda
/g
100.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Nakládaná kedlubna
Kedlubna
/g
300.0 g
0%
Ocet Vinegar
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
160.0 ml
0%
Cukr
/g
160.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Česnek, utřený
/g
8.0 g
0%
Bílý pepř, mletý
/g
0.0 g
0%
Servírování
Lososový kaviár
/g
80.0 g
0%
Hobliny z řapíkatého celeru
/g
100.0 g
0%
Celerové lístky (na dozdobení)
/g
0.0 g
0%
/
Pečený celer v solné krustě
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 500.0 g
-
Vaječné bílky 100.0 g
-
Sůl 250.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 80.0 g
Celerové pyré
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 1.4 kg
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 1.0 l
-
Bílá čokoláda 100.0 g
-
Sůl
Nakládaná kedlubna
-
Kedlubna 300.0 g
-
Ocet Vinegar 200.0 g
-
Voda 160.0 ml
-
Cukr 160.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Česnek, utřený 8.0 g
-
Bílý pepř, mletý
Servírování
-
Lososový kaviár 80.0 g
-
Hobliny z řapíkatého celeru 100.0 g
-
Celerové lístky (na dozdobení)
Příprava
-
Pečený celer v solné krustě
- Bílky vyšlehejte do tuha. Ke konci přimíchejte sůl.
- Na pečícím plechu hmotou obalte očištěný celý celer a pečte na 180°C přibližně 1 hodinu.
- Nechte zchladnout, celer vyjměte a nakrájejte na hrubé plátky, z kterých můžete vykrojit pravidelná kolečka.
- Před servírováním je prohřejte v tuku.
-
Celerové pyré
- Očištěný celer nakrájejte na vetší kostky, zalijte rostlinným krémem a pomalu vaříte a redukujte tekutinu min. na 1/3.
- Poté přendejte do mixéru, rozmixujte do hladka, zahustěte přidáním vloček bramborové kaše, jemně osolte a dochuťte rozpuštěnou (případně lehce zkaramelizovanou) bílou čokoládou.
-
Nakládaná kedlubna
- Očištěné kedlubny nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.
- Zbylé suroviny svařte na horký nálev, kterým plátky kedlubny zalijte a nechte zchladnout.
- Kedlubny můžete takto skladovat delší dobu.
-
Servírování
- Do prostřed talíře roztáhněte porci celerového pyré, položte pár hoblin z řapíkatého celeru, které jste udělali pomocí škrabky, přidejte prohřáté kolečko z pečeného celeru, doplňte o 3 – 4 plátky kedlubny a ozdobte trochou červeného kaviáru.
- Posypte pár lístky z celeru.