Rajská omáčka

Suroviny
Rajská omáčka
−
+
€710.61
Omáčka
Cibule žlutá
/g
150.0 g
0%
Máslo
/g
200.0 g
0%
Hladká mouka
/g
120.0 g
0%
Perníkové koření
/g
3.0 g
0%
Cukr
/g
100.0 g
0%
Ocet
/g
35.0 g
0%
Sůl
/g
20.0 g
0%
Hovězí fond (vývar)
/ml
2000.0 ml
0%
/
Omáčka
-
Cibule žlutá 150.0 g
-
Máslo 200.0 g
-
Hladká mouka 120.0 g
-
Perníkové koření 3.0 g
-
Cukr 100.0 g
-
Ocet 35.0 g
-
Sůl 20.0 g
-
Hovězí fond (vývar) 2000.0 ml
Příprava
-
Omáčka
- Do hrnce vložte cibulku na polovinu rozehřátého másla a míchejte, dokud nezíská růžovou barvu.
- Přidejte rajský protlak a zarestujte.
- Celou směs zaprašte hladkou moukou a přidejte perníkové koření. Zalijte vývarem a důkladně prošlehejte.
- Do provařené bublající omáčky přidejte cukr a ocet. Nakonec zjemněte zbylým máslem.
-
Servírování
- Servírujte splátkem vařeného hovězího masa a houskovým knedlíkem.