Ribollita - Toskánská polévka s fazolemi
Oblíbená toskánská polévka plná zeleniny a luštěnin.

Suroviny
Ribollita - Toskánská polévka s fazolemi
−
+
€1876.0
Příprava polévky
Essence Zeleninový bujón
/ml
80.0 ml
0%
Velké bílé fazole
/g
300.0 g
0%
Voda
/l
3.0 l
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
2.0 kus
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Mrkev, čerstvá
/g
300.0 g
0%
Řapíkatý celer (zbavený vláken)
/g
150.0 g
0%
Pórek, bílá část
/g
100.0 g
0%
Kapusta
/g
350.0 g
0%
Brambory
/g
400.0 g
0%
Knorr Pomodori Pelati - celá loupaná rajčata 2,5 kg
/g
400.0 g
0%

Sůl, Cerný Pepř
/
0.0
0%
Podávání
Plátky chleba / 55 g /
/kus
20.0 kus
0%
Parmezán
/g
100.0 g
0%
/
Příprava polévky
-
Essence Zeleninový bujón 80.0 ml
-
Velké bílé fazole 300.0 g
-
Voda 3.0 l
-
Cibule 100.0 g
-
Česnek stroužky 2.0 kus
-
Olej 50.0 ml
-
Mrkev, čerstvá 300.0 g
-
Řapíkatý celer (zbavený vláken) 150.0 g
-
Pórek, bílá část 100.0 g
-
Kapusta 350.0 g
-
Brambory 400.0 g
-
Sůl, Cerný Pepř
Podávání
-
Plátky chleba / 55 g / 20.0 kus
-
Parmezán 100.0 g
Příprava
-
Příprava polévky
- Fazole opláchněte a namočte o den dříve, uvařte ve stejné vodě.
- Polovinu fazolí umixujte na hladké pyré.
- Cibuli nakrájejte na velké kostičky, česnek nasekejte a nechte zesklovatět na oleji, dále přidejte zeleninu nakrájenou na plátky, všechno chvíli restujte.
- Dále nalijte vodu, přidejte zeleninový fond a uveďte do varu, přidejte nakrájené brambory a kapustu. Jakmile bude zelenina měkká, přidejte fazolové pyré, rozmačkaná rajčata Pelati a druhou část uvařených fazolí.
- Celek společně provařte a ochuťte dle chuti.
-
Podávání
- Polévku podávejte v miskách, prokládejte krajíčky chleba a posypte strouhaným parmezánem.
- Polévku můžete při podávání pokapat olivovým olejem.