Rizoto s grilovaným kuřetem a sýrem cheddar
-
Pokud rizoto podáváte na oběd, můžete si ho předvařit a těsně před podáváním přidat trošku vývaru a dokončit vaření.
Pokud rizoto podáváte na oběd, můžete si ho předvařit a těsně před podáváním přidat trošku vývaru a dokončit vaření.

Suroviny
Rizoto s grilovaným kuřetem a sýrem cheddar
−
+
€75.37
Nálev
Voda
/l
2.0 l
0%
Sůl
/g
80.0 g
0%
Cukr
/g
20.0 g
0%
Maso
Kuřecí prsa, 10 ks kalibrovaných
/kg
1.0 kg
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Rizoto
Rýže Arborio
/g
600.0 g
0%
Knorr Professional Šafránová pasta 0,8 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
60.0 g
0%

Šalotka
/g
150.0 g
0%
Voda
/l
2.0 l
0%
Bílé suché víno
/ml
30.0 ml
0%
Olej, olivový
/ml
60.0 ml
0%
Máslo
/g
250.0 g
0%
Strouhaný parmazán
/g
50.0 g
0%
Cheddar, strouhaný
/g
100.0 g
0%
Bílý pepř, čerstvý mletý
/g
0.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Parmazán, hobliny
/g
0.0 g
0%
Podávání
Kadeřávek, vysmažený do křupava
/g
100.0 g
0%
/
Nálev
-
Voda 2.0 l
-
Sůl 80.0 g
-
Cukr 20.0 g
Maso
-
Kuřecí prsa, 10 ks kalibrovaných 1.0 kg
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
Rizoto
-
Rýže Arborio 600.0 g
-
Šalotka 150.0 g
-
Voda 2.0 l
-
Bílé suché víno 30.0 ml
-
Olej, olivový 60.0 ml
-
Máslo 250.0 g
-
Strouhaný parmazán 50.0 g
-
Cheddar, strouhaný 100.0 g
-
Bílý pepř, čerstvý mletý
-
Sůl
-
Parmazán, hobliny
Podávání
-
Kadeřávek, vysmažený do křupava 100.0 g
Příprava
-
Nálev
- Smíchejte suroviny, do nálevu ponořte kuřecí prsa a ponechte je v chladu alespoň 6 hodin. Poté je vyndejte z nálevu a osušte.
-
Maso
- Ramu Combi Profi nastříkejte na G /N plech, položte prsa a opět postříkejte tukem.
- Pečte při 190 °C 7 min, poté prsa důladněpotřte BBQ omáčou a dopeče dalšíh 5 min.
-
Rizoto
- Zesklovaťte na malé kostičky nakrájenou šalotku v rozpuštěném másle s olivovým olejem.
- Přidejte rýži, jakmile se zahřeje, přilejte připravené suché víno a deglazujte.
- Často míchejte a pomalu postupně přilévejte Essenci s rozpuštěným šafránem.
- Dochuťte solí a pepřem, rýže by měla být vařená al dente.
- Stáhněte z tepla, přidejte máslo a strouhaný cheddar a parmazán.
-
Podávání
- Podávejte rizoto v hlubokém talíři s pokrájeným kuřecím prsem a kousky vysmaženého kadeřávku.