Šakšuka

Suroviny
Šakšuka
−
+
€3729.9
Šakšuka
Olivový olej
/ml
80.0 ml
0%
Červená cibule, nakrájená na kostky
/g
400.0 g
0%
Česnek, plátky
/g
40.0 g
0%
Celer řapíkatý, proužky
/g
500.0 g
0%
Zelené chili, nasekané
/ks
1.0 ks
0%
Černé olivy
/g
300.0 g
0%
Vinný ocet, červený
/ml
30.0 ml
0%
Římský kmín
/g
5.0 g
0%
Sladká paprika, uzená
/g
5.0 g
0%
Muškátový oříšek
/g
4.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto 2 kg
/g
1500.0 g
0%

Sůl, Cerný Pepř Na Ochucení
/
0.0
0%
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Servírování
Pažitka, nasekaná
/svazek
1.0 svazek
0%
/
Šakšuka
-
Olivový olej 80.0 ml
-
Červená cibule, nakrájená na kostky 400.0 g
-
Česnek, plátky 40.0 g
-
Celer řapíkatý, proužky 500.0 g
-
Zelené chili, nasekané 1.0 ks
-
Černé olivy 300.0 g
-
Vinný ocet, červený 30.0 ml
-
Římský kmín 5.0 g
-
Sladká paprika, uzená 5.0 g
-
Muškátový oříšek 4.0 g
-
Sůl, Cerný Pepř Na Ochucení
-
Vejce 10.0 kus
Servírování
-
Pažitka, nasekaná 1.0 svazek
Příprava
-
Šakšuka
- Na olivovém oleji opečeme cibuli s česnekem, přidáme řapíkatý celer, chili a olivy.
- Potom přidáme koření a restujeme na mírném ohni. Spojíme s Tomato Pronto, přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Horkou šakšuku přeložíme na GN plech, lžíci uděláme malé jamky do kterých vyklepeme vejce.
- Pečeme při teplotě 130-140°C až do sražení bílků.
-
Servírování
- Podáváme posypané pažitkou.