Salát s batáty, kapustovým pestem a dipem z černého česneku
Vyzkoušejte netradiční recept na salát s pečenými batáty, kapustovým pestem a dipem z černého česneku. Tahle kombinace naprosto dostane vaše chuťové buňky.

Suroviny
Salát s batáty, kapustovým pestem a dipem z černého česneku
−
+
€3798.62
Recept:
Brambory, sladké, batáty, nakrájené na kostičky
/g
1100.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Delikat Koření na drůbež 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Kapusta
/g
150.0 g
0%
Vlašské ořechy, opražené
/g
100.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
40.0 g
0%
Olivový olej
/ml
150.0 ml
0%
Sůl
/g
8.0 g
0%
Mletý černý pepř dle chuti
/
0.0
0%
Česnek černý
/g
40.0 g
0%
Olej, hroznový
/ml
50.0 ml
0%
Jogurt bílý řecký
/g
300.0 g
0%
Citrónová šťáva
/ml
20.0 ml
0%
Sůl
/g
4.0 g
0%
Shimeji houby
/g
150.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/g
20.0 g
0%

Máslo
/g
50.0 g
0%
Špenát baby, čerstvé listy
/g
200.0 g
0%
Polníček
/g
200.0 g
0%
Rukola
/g
80.0 g
0%
Rajčata, cherry
/g
300.0 g
0%
Servírování:
Klíčky pórek
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
Recept:
-
Brambory, sladké, batáty, nakrájené na kostičky 1100.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Kapusta 150.0 g
-
Vlašské ořechy, opražené 100.0 g
-
Česnek čerstvý 40.0 g
-
Olivový olej 150.0 ml
-
Sůl 8.0 g
-
Mletý černý pepř dle chuti
-
Česnek černý 40.0 g
-
Olej, hroznový 50.0 ml
-
Jogurt bílý řecký 300.0 g
-
Citrónová šťáva 20.0 ml
-
Sůl 4.0 g
-
Shimeji houby 150.0 g
-
Olej 40.0 ml
-
Máslo 50.0 g
-
Špenát baby, čerstvé listy 200.0 g
-
Polníček 200.0 g
-
Rukola 80.0 g
-
Rajčata, cherry 300.0 g
Servírování:
-
Klíčky pórek
Příprava
-
Recept:
- Batáty smíchejte s olejem a polovinou kořenící směsi. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C asi na 20 minut.
- Vyndejte z trouby a posypte zbytkem Delikát koření.
- Kapustu spařte vroucí vodou a nechte zchladnout v ledové vodě. Odstraňte dřevnaté stonky a umixujte s ořechy, česnekem a olejem, dokud nezískáte hladkou omáčku. Dochuťte solí a pepřem.
- Smíchejte černý česnek s olejem z hroznových jader. Smíchejte s jogurtem a dochuťte citronovou šťávou a solí.
- Na rozpáleném oleji orestujte houby shimeji. Přidejte omáčku Ketjap Manis a máslo.
-
Servírování:
- Na talíř naaranžujte listy špenátu, polníček, rukolu, opečené batáty, cherry rajčata a houby shimeji.
- Podávejte s kapustovým pestem a dipem z černého česneku.
- Ozdobte výhonky pórku.
- Na talíř naaranžujte listy špenátu, polníček, rukolu, opečené batáty, cherry rajčata a houby shimeji.