Salát s grilovanou čekankou, hruškou a vlašskými ořechy s medovo-hořčicovou omáčkou
Pokud je čekanka velmi hořká, vložte ji do vody s ledem a přendejte ji do lednice na 4 hodiny – hořkost nebude tak silná.

Suroviny
Salát s grilovanou čekankou, hruškou a vlašskými ořechy s medovo-hořčicovou omáčkou
−
+
€3882.2
Salát
Čekanka čerstvá
/kg
1.5 kg
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Jablečný ocet
/ml
70.0 ml
0%
Mořská sůl
/g
0.0 g
0%
Černý pepř
/g
0.0 g
0%
Ocet
/g
0.0 g
0%
Rukola
/g
500.0 g
0%
Hruška
/g
800.0 g
0%
Zelený chřest
/g
300.0 g
0%
Sýr s plísní
/g
200.0 g
0%
Vlašské ořechy
/g
100.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
0.0 g
0%
Servírování
Hellmann's dresink Med a hořčice 1 l
/ml
400.0 ml
0%

/
Salát
-
Čekanka čerstvá 1.5 kg
-
Olej 100.0 ml
-
Jablečný ocet 70.0 ml
-
Mořská sůl
-
Černý pepř
-
Ocet
-
Rukola 500.0 g
-
Hruška 800.0 g
-
Zelený chřest 300.0 g
-
Sýr s plísní 200.0 g
-
Vlašské ořechy 100.0 g
-
Mrkev, čerstvá
Servírování
Příprava
-
Salát
- Čekanku překrojte na polovinu, potřete olejem, ochuťte solí a pepřem, ogrilujte z obou stran.
- Pokropte octem a přendejte do nádoby na vychlazení.
- Na talíř položte opláchnutou rukolu, navrch položte ogrilovanou čekanku, nakrájenou hrušku, blanšírovaný chřest, sýr s plísní a ořechy. Ozdobte tenkými plátky mrkve.
-
Servírování
- Těsně před podáním polijte salát dresinkem