Salát s grilovanými játry a jahodovou vinaigrette
Delikátní recept na grilovaná krůtí játra s jahodovou zálivkou vinaigrette, který si vaši hosté určitě zamilují. Krůtí játra můžete dle potřeby nahradit také drůbeží nebo telecí játry.

Suroviny
Salát s grilovanými játry a jahodovou vinaigrette
−
+
€2787.64
Játra:
Krůtí játra
/g
1000.0 g
0%
Sůl a pepř na dochucení
/g
0.0 g
0%
Salát:
Jahody
/g
600.0 g
0%
Meloun
/g
1143.0 g
0%
Borůvky čerstvé
/g
200.0 g
0%
Směs salátů
/g
200.0 g
0%
Jahodová vinaigrette:
Voda
/ml
200.0 ml
0%
Med
/g
30.0 g
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Jahodový sirup
/g
150.0 g
0%
Ocet z bílého vína
/ml
60.0 ml
0%
Servírování:
Křupavý plátek slaniny
/na dozdobení
0.0 na dozdobení
0%
Prášek z červené řepy
/na dozdobení
0.0 na dozdobení
0%
Nadrobno drcená slanina
/na dozdobení
0.0 na dozdobení
0%
/
Játra:
-
Krůtí játra 1000.0 g
-
Sůl a pepř na dochucení
Salát:
-
Jahody 600.0 g
-
Meloun 1143.0 g
-
Borůvky čerstvé 200.0 g
-
Směs salátů 200.0 g
Jahodová vinaigrette:
-
Voda 200.0 ml
-
Med 30.0 g
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Jahodový sirup 150.0 g
-
Ocet z bílého vína 60.0 ml
Servírování:
-
Křupavý plátek slaniny
-
Prášek z červené řepy
-
Nadrobno drcená slanina
Příprava
-
Játra:
- Krůtí játra ugrilujte a dochuťte solí a pepřem.
- Následně je nakrájejte na menší kousky a odložte na teplé místo.
-
Salát:
- Ovoce oloupejte a odpeckujte. Poté ho nakrájejte na požadovaný tvar vhodný pro servírování na salátové směsi.
- Zeleninu opláchněte a osušte.
-
Jahodová vinaigrette:
- Zálivku smíchejte s octem, jahodovým sirupem, vodou a medem. Všechno spolu vymíchejte a tři minuty nechte odstát. Pak přidejte olivový olej a znovu řádně promíchejte.
- Směs přeceďte přes jemné síto. Pokud je dresink příliš hustý, přidejte vodu.
-
Servírování:
● Salát, ovoce a teplé játrové kousky naaranžujte na talíř.
● Vše pokropte připravenou vinaigrette.
● Dozdobte křupavým slaninovým plátkem, práškem z červené řepy a nadrobno drcenou slaninou.